Sök jobb på Sandvik och öva inför rekryteringstest

Sandvik är ett globalt företag verksamt inom anläggning, skärteknik och gruvindustri och anställer mängder av yrkesmän, såsom ingenjörer inom mekanik, maskin och berg, maskinoperatörer, mekaniker, IT-proffs och chefer på olika positioner. Gemensamt för flertalet högre positioner är att personlighetstest och andra lämplighetstest ingår i anställningsprocessen. Hos JobTestPrep kan du öva inför dessa test med övningstest, svarsförklaringar och facit. Registrera ett konto och börja öva redan idag.

Köp vårt allt-i-ett-paket, £49

Om Sandvik

Sandvik startade 1862 och har sedan dess växt till en global industrikoncern som arbetar med framtagning av verktygssystem inom skärande metallbearbetning, tjänster och maskiner och tekniska lösningar för gruvindustrin, liksom produkter inom speciella rostfria stål, speciallegeringar och keramiska material. Sedan starten har de fram till idag växt till en global jätte med över 40 000 anställda, varav drygt 10 000 i Sverige, med en omsättning på dryga 95 miljarder kronor. En av deras senaste internationellt uppmärksammade produkter är en 38-tons självkörande gruvlastare.

Söka anställning på Sandvik

Sandvik utlyser lediga tjänster och jobb i en mängd olika kanaler, inklusive på Arbetsförmedlingens hemsida, och dessutom anlitar de ofta bemannings- och rekryteringsjätten Adecco för sina rekryteringar. Det enklaste sättet att hitta lediga jobb hos Sandvik är dock att gå till deras karriärsida på företagets webbplats, där samtliga positioner från svetsare till höga beslutsfattare återfinns.

Efter att du skickat in CV och följebrev så kommer du, om du passerar den första sållningen, vanligen att tillsändas ett kortare personlighetstest som du tar hemifrån via datorn. Företaget skickar dig helt enkelt ett mejl med en länk till testportalen.

Nästa steg är oftast en kortare eller längre telefonintervju, följt av en intervju på plats på företaget, eller i förekommande fall, på rekryteringsföretagets kontor. Söker du en enklare position så handlar det vanligen om en enda intervju med din blivande närmaste chef och någon från HR-avdelningen. Handlar det en högre tjänst kan det ofta innebära ett flertal intervjuer, och i samband med dessa ytterligare personlighetstest och/eller lämplighetstest. Mer information om olika typer av intervjuer kan du hitta här.

Öva inför Sandviks personlighets och -lämplighetstest

Personlighetstest

Söker du ett chefsjobb i Sverige idag så kan du nästan vara bergsäker på att behöva göra minst ett personlighetstest i samband med rekryteringen. För den som söker chefsjobb handlar det vanligen om två typer av personlighetstest:

 • Allmänt personlighetstest. Detta test mäter hur du kommunicerar, vilka personlighetsdrag du har och hur de spelar in på hur du arbetar, liksom hur du hanterar samarbete, delegering och så vidare. Du hittar mer information i vår omfattande artikel om personlighetstest.
 • Test i konflikthantering. Dessa test kallas även SJT-test (Situational Judgement Test), och bedömer hur du hanterar de kritiska situationer eller konfliktsituationer som ofta uppstår på arbetsplatser. Dessa test ger även en indikation på din ledarskapsförmåga och ledarstil. Mer information hittar du i vår artikel om konflikthanteringstest.

Andra test för anställning på Sandvik

En HR-chef behöver inte samma kunskaper och förmågor som en bergsingenjör eller en projektledare inom anläggning. Således kan du beroende på den position du söker komma att behöva ta ett eller flera ytterligare lämplighetstest. Nedan listar och länkar vi till artiklar om de vanligaste. Skulle du stöta på något annat färdighetstest du behöver ta när du söker jobb på Sandvik så kontakta oss, så hjälper vi dig hitta det övningspaket som passar din behov bäst.

 • Test i kognitiv förmåga ges ofta till kandidater som söker olika chefsbefattningar. Dessa fungerar i hög grad på samma sätt som vanliga IQ-test, och mäter en kandidats förmåga att tänka logiskt, att snabbt ta in och bearbeta information och dra deduktiva eller induktiva slutsatser, liksom kandidatens förmåga att snabbt identifiera mönster. Du kan läsa mer om test i kognitiv förmåga här.
 • Test i spatial förmåga bedömer din förmåga att tänka i tre dimensioner och din förmåga att förhålla dig till den tredimensionella verkligheten. Uppgifterna består ofta i att kunna se hur samma tredimensionella form ser ut ur olika vinklar, eller kunna avgöra vilken tredimensionell form som skulle bli resultatet om man vek en tvådimensionell yta enligt streckade linjer. Du hittar mer information i vår dedikerade artikel om spatiala test.
 • Numeriska test mäter en kandidats matematiska förståelse och kunnande, och finns av naturliga skäl på en mängd olika nivåer. De enklare testen mäter en kandidats grundläggande matematiska kunnande, på motsvarande ungefär grundskolenivå. De mest avancerade testen utgår ifrån att du är bekant med matematik på universitetsnivå, samt förmögen att snabbt kunna ta in matematiska data och utföra beräkningar i flera led. Här hittar du mer information om numeriska test.

Registrera konto

Genom att öva inför de test du ska ta i rekryteringsprocessen så ökar du chanserna att få goda resultat. När det gäller kunskapstest så får du chansen att fräscha upp kunskaperna och skaffa dig en uppfattning om vad som krävs. Och genom att bekanta dig med format och frågor på personlighetstest eller logiska test, så kommer du att känna dig mer avslappnad och ha bättre självförtroende på själva testdagen. Så missa inte chansen att öva med våra omfattande övningsmaterial, med övningstest, facit och omfattande svarsförklaringar, studieguider och mycket annat. Registrera ett konto hos JobTestPrep och börja öva redan idag!

Vad ingår?

Vårt allt-i-ett-paket innehåller:

 • 2018 års utgåva
 • 500 övningspaket, 16 000+ frågor
 • Tidtagna övningstest
 • Logiska test av Matrigma- och cute-typ
 • Inlärningsverktyg, tips och betygsrapporter
 • Övningsmaterial på engelska med de senaste uppdateringarna
 • Tillgång till en databas med tusentals intervjufrågor
 • Direkt online-åtkomst: Sätt ingång omedelbart
 • Psykometriska test
 • Lämplighetstest, personlighetstest, bedömningsprov och mycket mer
 • Säker betalning
 • Förstklassig kundtjänst
 • Övningsmaterial och övningstester är på engelska

Hittade du inte vad du letade efter? Vi är här för att hjälpa till!

Vänligen svara på några korta frågor så att vi kan hänvisa dig till det övningspaket som stämmer bäst överens med dina behov.

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är anslutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen. JobTestPrep erbjuder övningsmaterial inför lämplighetstester. Samtliga förberedelsematerial tillhandahålls på engelska.