Sök jobb på Alfa Laval och förbered dig inför intervjuer och lämplighetstest - JobTestPrep
You are logged in as customer LOG OUT

Alfa Laval SHL-test

Play

Alfa Laval är ett svenskt multinationellt företag, och ett av de största i världen inom tillverkning av pumpar, separatorer, ventiler och värmeväxlare. Deras huvudkontor ligger i Tumba utanför Stockholm, och företaget har över 17 tusen anställda, från ingenjörer till administratörer och chefer, världen över.

Anställningsprocessen hos Alfa Laval

  • Du söker jobb på Alfa Laval via Karriär-sidan på företagets webbplats. Därifrån skickar du in ditt uppdaterade CV och ett personligt brev online. Be någon annan att korrekturläsa dem först, så att du gör ett gott första intryck.
  • Om Alfa Laval tycker att din ansökan är relevant kommer de att boka en telefonintervju med dig. Telefonintervjun går primärt ut på att sålla fram relevanta kandidater, och kommer att utgå från ditt CV. Frågor om lönekrav och allmänna frågor om din arbetslivserfarenhet kan även komma upp.
  • Om du går vidare i anställningsprocessen kommer du att kallas till företaget för att genomgå olika bedömningar och test. Vilka test det handlar om beror på vilken tjänst du sökt, men de kritiska testerna utgörs av CEB:s SHL Assessment testpaket.
  • Om du passerar SHL-test med godkända resultat kommer du att kallas till ett antal olika intervjuer. Beroende på den position du ansökt om kan det handla om tekniska intervjuer, gruppintervjuer eller traditionella anställningsintervjuer. Du hittar mer information om olika intervjuer, och hur du förbereder dig inför dem, genom att klicka här.

CEB:s SHL Assessment testbatteri på Alfa Laval

Vilka test du måste ta när du söker jobb på Alfa Laval, och på vilken nivå, beror på vilken position du sökt. Nedanstående test utgör dock grunden i testpaketet.

  • CEB SHL numeriskt test: Under detta test visas olika numeriska data i grafer eller tabeller. Din uppgift under testet är att bearbeta dessa data och sedan svara på flervalsfrågor baserade på den numeriska informationen.
  • CEB SHL språkförståelsetest: Detta test mäter din förmåga att ta in och bearbeta skriftlig information. Först får du läsa ett kortare textstycke. Sedan måste du ta ställning till ett påstående om innehållet i texten, och din uppgift är att svara på om påståendet är sant eller falskt, eller om texten inte innehåller tillräckligt med information för att avgöra det.
  • CEB SHL-test i logisk slutledningsförmåga: På det här testet visas symbolserier som följer ett visst mönster. Din uppgift är att identifiera mönstret och sedan avgöra den symbol som ska följa näst i serien, från ett antal olika svarsalternativ.

Caliper-test, övningsfrågor

I samband med att du tar testet kommer du att få veta att det inte finns några felaktiga svar. Detta stämmer dock inte riktigt. Med hjälp av JobTestPreps djuplodande analys av frågor och svar på testet, kommer du att skaffa dig en förståelse för den analys som ligger bakom testfrågorna. På så sätt kommer du även att förstå vilka svar som är ”rätt” för den position du söker, och kan se till att dina svar stämmer överens med kraven för den position du söker, och med företagskulturen på din blivande arbetsplats.

Hur ser Caliper personlighetstest ut?

Du kommer att mötas av en mängd olika bilder, uttalanden och så vidare, var och en försedda med fyra påståenden om exemplet. I flertalet fall ska du välja vilket av de fyra påstående som stämmer bäst överens med din syn på saken. I vissa fall skall du tvärtom välja det påstående som stämmer minst in på dig. Caliper-testet innehåller även sant/falskt-frågor, tillsammans med frågor där du ska välja mellan fem grader av medhåll, från "håller absolut med ", till "neutral" eller "håller absolut inte med".

Vi rekommenderar att du försöker se frågorna utifrån din blivande arbetsgivares perspektiv. För att passera ett Caliper personlighetstest är det viktigt att du försöker förstå de olika frågorna i ljuset av hur företaget tänker sig att du ska passa för den yrkesroll du söker. Avsikten bakom dessa personlighetstester är alltid att hitta den bästa möjliga kandidaten för en viss position, genom att matcha kandidaternas styrkor, svagheter, motivationer och potential med företagets behov och kraven för en specifik position.

Börja öva

Alfa Laval är ett drömföretag för många arbetssökande, som ger mängder av karriärmöjligheter både i Sverige och utomlands. De är världsledande inom vätskeseparation, pumpar, ventiler och värmeväxlare, och har kontor och produktion över hela världen. Att landa ett jobb där är inte det enklaste dock. Se till att förbereda dig inför lämplighetstest och intervjuer.

Övar du med JobTestPreps övningstester och förberedelsematerial så stärker du inte bara ditt självförtroende inför test och intervjuer, du ökar dessutom dina chanser att landa ditt drömjobb på Alfa Laval. Registrera ett konto hos JobTestPrep och börja öva redan idag!

Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb.

Blir du ombedd att ta ett test, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst

 

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är knutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen.
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.