Assa Abloy, information om anställning och lämplighetstest - JobTestPrep
You are logged in as customer LOG OUT

Assa Abloy PLI Test

Assa Abloy skapades 1994 genom sammanslagningen av svenska Assa och finska Abloy, och är verksamma i drygt 70 länder, med över 45 000 anställda globalt. Koncernens huvudkontor är beläget på Klarabergsviadukten i Stockholm. De har ungefär 10% av den globala marknaden inom säkerhetsdörrar, sprängsäkra dörrar, hänglås, inpasseringslösningar, IT-baserade elektroniska lås och dörrlösningar för hotell.

Företaget har sedan starten ökat sin omsättning från 3 till 76 miljarder, och aktien har i ett längre perspektiv gått som en raket på börsen. Företaget arbetar aktivt med universitet och högskolor och är en av medlemmarna i Handelshögskolan i Stockholms partnerprogram.

Söka anställning på Assa Abloy

Lediga tjänster på Assa Abloy, såväl i Sverige som internationellt, hittar du enklast på deras webbplats under Karriär. Sedan ser rekryteringsprocessen ut enligt nedan.

  • Registrera ett konto på deras jobbsajt och skicka in ansökan komplett med CV och personligt brev. Be gärna en vän korrekturläsa innan du skickar in dem, och glöm inte att motivera varför du söker anställning hos just Assa Abloy.
  • Blir du kortlistad för tjänsten bokar företaget sedan tid för en telefonintervju med dig. Se till att du förbereder dig och har ditt CV framför dig. Telefonintervjun är vanligen relativt kort och fungerar som en uppföljning på de uppgifter du lämnat i ditt CV och ditt personliga brev.
  • Går du vidare så kommer du att kallas till en eller flera intervjuer på Assa Abloy eller hos det rekryteringsföretag de anlitat. Vilka frågor du kommer att få eller hur många intervjuer du behöver gå på beror på vilken position du söker, och på vilken grad av senior nivå. I samband med dessa intervjuer kan du även behöva ta ett eller flera lämplighetstest. Mer om dessa nedan.

Öva inför rekryteringstest hos Assa Abloy

Assa Bloy använder bland annat det så kallade PLI-testet för att sålla fram kvalificerade kandidater, Testet består av 50 frågor som måste besvaras inom 12 minuter. Frågorna består av en blandning mellan fyra olika ämnen: numeriskt resonemang, verbalt/logiskt resonemang, spatialt resonemang och abstrakt resonemang. Syftet med provet är att mäta en kandidats inlärningsförmåga, problemlösningsförmåga och förmåga att förstå instruktioner.

Du hittar mer information om PLI-testet här. Utöver PLI-testet så kan ytterligare test förekomma i rekryteringen till Assa Abloy. Nedan listar vi de absolut vanligaste som används av koncerner som Assa Abloy, men stöter du på ett test i anställningsprocessen hos dem så tveka inte att kontakta oss, så hjälper vi dig hitta det övningspaket som passar dina behov bäst!

Personlighetstest

Den som söker en position på senior nivå i Sverige idag kommer med närmast hundraprocentig sannolikhet att behöva ta ett personlighetstest, eller personlighetsformulär som de ibland kallas. Generellt sett finns det två typer av personlighetstest:

  • Generellt personlighetstest. Detta är ett test som försöker bedöma dina grundläggande personlighetsdrag, och ger arbetsgivaren en uppfattning om din samarbetsförmåga, dina drivkrafter, ditt sätt att ta din an arbetsuppgifter och din kommunikationsstil. Du kan läsa mer om sådana test i denna artikel.
  • Konflikthanteringstest. Test i hur du hanterar konflikter i en arbetssituation kallas ibland SJT-test (Situational Judgement Tests). I dessa test ställs du inför ett antal arbetsrelaterade problem, och ska sedan gradera ett antals lösningsförslag från ”mest effektivt” till ”minst” effektivt. Testet mäter din ledarskapsförmåga, organisatoriska överblick och integritet. Du hittar mer information om test i konflikthantering här.

Andra färdighetstest för anställning på Assa Abloy

Olika typer av positioner kräver olika typer av färdigheter och olika typer av talanger. En säljchef behöver inte ha en hög spatial förmåga och en HR-administratör måste inte vara ett matematiskt geni. Det innebär att olika lämplighetstest kommer att möta dig i rekryteringen beroende på vilken tjänst du sökt. Nedan listar vi några av de allra vanligaste testen som möter kandidater till tekniska yrken.

  • Matrigma-test eller andra test i kognitiv förmåga är vanligt förekommande i rekryteringen av chefer. Dessa test mäter din förmåga till abstrakt tänkande och logisk slutledningsförmåga. Ofta är dessa test icke-verbala, och bestå av siffer- eller symbolserier som du ska komplettera på olika sätt. Du kan läsa mer om Matrigma-testet här, eller ta en titt på vår generella artikel om kognitiva test.
  • Test i ellära och mekanik. Dessa test mäter din förståelse för och kunnande i ellära och mekanik, och tar upp saker som elektriska kretsar och mekaniska begrepp som hävstänger, rotation och vridmoment. Dessa test finns på olika nivåer och av olika svårighetsgrad. Du hittar mer information om dessa test här.
  • Numeriska test finns på en mängd olika nivåer och svårighetsgrader. De enklare testerna mäter din förmåga att använda de fyra räknesätten, procenträkning, bråk, enhetsomvandlingar och liknande. De avancerade proven kräver att du kan ta in större numerisk mängder information och utföra beräkningar i flera olika led, använda funktioner och förstå komplexa algebraiska uttryck. Du kan läsa mer om numeriska test här.

Börja öva

Söker du en tjänst hos Assa Abloy på senior nivå så kommer du garanterat att stöta på något eller några av de ovan listade testen, och genom att öva inför dem kommer du att öka dina chanser att uppnå goda resultat. Genom att förbereda dig så vet du vad som väntar på testdagen, och får dessutom en klar indikation på vilka kunskaper du kan behöva fräscha upp.

Dessutom kommer du att kunna ta testet snabbare, mer avslappnat och med större självförtroende. Våra interaktiva övningstest med facit och detaljerade svarsförklaringar erbjuder dig allt detta. Så ge dig själv en fördel i konkurrensen om jobbet och registrera ett konto hos JobTestPrep redan idag!

Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb.

Blir du ombedd att ta ett test, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är knutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen.
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.