Öva inför personlighetstest för anställning på Atlas Copco - JobTestPrep
You are logged in as customer LOG OUT

Atlas Copco

Atlas Copco bildades 1917 genom en fusion mellan industriföretagen AB Diesels Motorer och Atlas Diesel AB. Företaget fick sin första succé på 30-talet med den så kallade RH-borren, en nyskapande gruvborr avsedd för frontlinjen.

Idag är företaget främst verksamma inom kompressorteknik, vakuumteknik, industriteknik samt bygg- och anläggningsteknik, liksom inom tillverkning av handverktyg, och har växt till en global koncern med över 40 000 anställda globalt, varav 4 400 i Sverige.

Koncernen har verksamhet i fler än 180 länder, men deras huvudkontor ligger kvar i företagets barndomstrakter i Nacka utanför Stockholm. Företaget anställer först och främst civil- och högskoleingenjörer, men är även på ständig jakt efter skickliga anställda inom administration, försäljning och ledning.

Altas Copco – rekrytering och lämplighetstest

Olika typer av lämplighetstest har närmast blivit ett obligatoriskt inslag i rekryteringen till större företag, och Atlas Copco är inget undantag. Och det är här vi på JobTestPrep kommer in i bilden. Vi erbjuder ett skräddarsytt övningspaket för de test som ingår i Atlas Copcos rekryteringsprocess. Nedan listar vi de test som företaget använder vid utvärdering av kandidater. Beroende på sökt position kommer du att som kandidat stöta på en eller flera av dem.

Assessio Matrigma-test

Matrigma är ett matrisbaserat test baserat på det berömda Raven-testet, och mäter generell intelligens och en kandidats förmåga att se mönster och tänka logiskt. Testet är icke-verbalt, och testar så kallad flytande intelligens, vilket innebär att det inte är beroende av förkunskaper eller kulturell eller utbildningsmässig bakgrund.

Uppgifterna består i att utifrån flera svarsalternativ identifiera den saknade symbolen i ett rutnät. Matrigma är framtaget av det svenska testföretaget Assessio, och är det klart vanligaste testredskapet vid svenska rekryteringar. Testet finns i en längre version, liksom i en kortare under namnet Adaptive Matrigma. Du hittar mer information om Matrigma här.

Test i abstrakt tänkande

Detta är en annan typ av test som söker bedöma en kandidats förmåga till logiskt tänkande och slutledningsförmåga. Dessa test kallas ibland logiktest eller diagrammatiska test, och mäter även kandidatens förmåga att snabbt ta till sig och analysera ny information. Du hittar mer information om dessa test i här.

Test i språkförståelse

Detta test hjälper Atlas Copco att bedöma din förmåga att snabbt ta in, förstå och analysera skriftlig information och dra korrekta slutsatser. Detta är ett av de vanligare testen på den svenska arbetsmarknaden. Notera dock att våra övningstest än så länge är på engelska, vilket dock har det goda med sig att du får en duvning i dina engelskkunskaper såväl som din analysförmåga. Du hittar mer information om dessa test här.

Numeriska test

Numeriska test finns på olika nivåer, från test i grundläggande räkning (procent, bråk, de fyra räknesätten) till test som riktar sig till ingenjörer eller programmerare och kräver mer eller mindre avancerad matematisk förståelse. Dessa test är i det närmaste obligatoriska för kandidater till tekniska tjänster, och du måste räkna med att behöva ta ett sådant test när du söker en tjänst hos Atlas Copco. Lär dig allt om dessa test här.

Test i konflikthantering

Test i konflikthantering kallas ibland SJT-test (Situational Judgement Test), och ges framförallt till kandidater som söker positioner som medför personalansvar, såsom projektledare och chefer på olika nivåer. Testet är ett personlighetstest som bedömer din förmåga att hantera kritiska situationer eller konflikter som kan uppstå på arbetsplatsen. Vill du veta mer om test i konflikthantering klickar du här.

Personlighetstest

Personlighetstest bedömer en kandidats personlighetsdrag och söker förutsäga hur en person kommer att fungera på en arbetsplats. Testerna bedömer kommunikationsstil, social förmåga, ordningssinne och ledarskapskvaliteter, och är ett mycket vanligt förekommande rekryteringsverktyg oavsett vilken tjänst det handlar om. Vill du veta mer om personlighetstest rekommenderar vi att du läser vår omfattande artikel som du hittar här.

Börja öva

Genom att öva inför de olika testen får du en uppfattning om vilka kunskaper du behöver fräscha upp, liksom var dina styrkor och svagheter ligger. Kanske behöver du repetera en del matematiska kunskaper? Med hjälp av vårt skräddarsydda övningspaket för Atlas Copco med interaktiva övningstest, videotutorials och handledningar skaffar du dig snabbt en uppfattning om hur testen fungerar, vilket ger dig självförtroende inför testtillfällena och ökar dina chanser att nå goda resultat och landa ditt drömjobb. Registrera ett konto och börja öva redan idag!

Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb.

Blir du ombedd att ta ett test, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är knutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen.
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.