Så här övar du inför test med oss!
Varför öva inför rekryteringstest?
 • Förbättra dina resultat. Genom att öva under tidspress, och genom att träna på logiska test, matematiktest eller abstrakt tänkande.

Om JobTestPrep

Vi på JobTestPrep anstränger oss för att erbjuda dig som kund de övningstest som passar just dina behov. Vi strävar efter att erbjuda skräddarsydda övningspaket för samtliga företag, myndigheter och organisationer som använder lämplighetstest i sin rekryteringsprocess. Vi arbetar hårt för att se till att våra PrepPack™ övningspaket är konstant uppdaterade och erbjuder de bästa övningarna inför anställningsprocessen.

Hur väljer jag rätt övningspaket?
 • Ta en titt på din potentiellt blivande arbetsgivares (eller det rekryteringsföretags de anlitar) inbjudan till lämplighetstestet, och se om de nämner namnet på testet du ska ta (exempelvis Matrigma, SHL, cut-e), och vilken typ av test det handlar om, till exempel om det är ett personlighetstest, ett numerisk test eller test i abstrakt tänkande.
 • Använd sökfunktionen högst upp på JobTestPreps hemsida (det lilla förstoringsglaset) för att se om vi har en informationssida om din arbetsgivare, ditt yrke, eller det bedömningsföretag som ger ut testet du ska ta. På så sätt hittar du enkelt det övningspaket som passar dig bäst. Du kan även hitta ett övningspaket som passar dig genom att söka efter det ämne testet bedömer.
 • Om du inte vet vilket ämne du ska testas på eller vilket bedömningsföretags test du ska ta, så klickar du här för att få en rekommendation från vår expertpanel.
Vad är skillnaden mellan våra licenser?
 • Veckolicensen ger dig tillgång till ett PrepPack™ i en vecka.
 • Månadslicensen ger ger dig tillgång till ett PrepPack™ under en månad.
 • Premiumlicensen ger dig tillgång till samtliga JobTestPreps 3 PrepPacks™ under 3 månader, från första inköpsdatum. Välj Premiumplanen om du måste göra flera olika test, eller om du vet med dig att du kommer att söka jobb hos ett större antal arbetsgivare under en tid, eller om du helt enkelt vill ha möjlighet att träna på ett stort antal test under en längre period.
Varför öva inför rekryteringstest?
 • Förbättra dina resultat. Genom att öva under tidspress, och genom att träna på logiska test, matematiktest eller abstrakt tänkande.
Varför använder företag lämplighetstest?
 • Företag och rekryterare använder olika test för att förbättra sin rekryteringsprocess och minsta kostnaderna för HR-avdelningar och rekryteringar.
 • De använder även dessa test för att försäkra sig om kompetensen hos de arbetssökande och undvika en hög personalomsättning.
 • Genom att använda personlighetstest kan företag hitta personer som är lämpade för jobbet, och som kommer att passa in i företagskulturen och arbetsgruppen. Detta sparar företagen stora summor i anställningskostnader.
Vad är ett övningspaket och hur tas det fram?
 • Unika och omfattande. Våra PrepPack™ Övningspaket är resultatet av omfattande researcharbete som vår expertpanel av psykologer och rekryterare utför. Övningstesten är framtagna av oss på JopTestPrep och simulerar test från de stora bedömningsföretagen. I utvecklingen av test tas även hänsyn till feedback från våra kunder, liksom till de skiftande trenderna inom testbranschen.
 • Skräddarsydda för dina behov. Varje enskild PrepPack™ Övningspaket är skräddarsytt för olika tester, yrken, företag eller ämnen, vilket innebär att du enkelt kan fokusera på uppgiften framför dig.
 • Simulerar det verkliga testet. Vi anstränger oss för att våra test ska ligga så nära det verkliga testet som möjligt, utan att inkräkta på de olika bedömningsföretagens immateriella rättigheter. När du köper ett PrepPack™ Övningspaket gör för du det med trygghet i vetskapen att vi konstant håller våra övningspaket uppdaterade med den senaste informationen, baserat på våra extensiva marknadsundersökningar och feedback från våra kunder. Vi erbjuder med andra ord nätets bästa övningsmaterial inför rekryteringar.

Om du inte hittar det övningstest du letar efter så klicka här för att komma i kontakt med vår expertpanel och få råd om vilket övningspaket som skulle fungera bäst för dig. För att vi ska kunna hjälp dig på bästa sätt föreslår vi att du skickar oss din framtida arbetsgivares kallelse till test, tillsammans med eventuella exempelfrågor eller annat förberedelsematerial du mottagit.

Våra bästsäljande övningstest

Oavsett om du letar efter de vanligaste lämplighetstesten på marknaden, eller letar efter de test som en viss arbetsgivare använder, så har du garanterat hamnat rätt! Nedan listar vi de populäraste testen efter test, företag och yrke. 

Bästsäljare efter testföretag

Assessio Matrigma cut-e PI LI (PLI) Cubiks
Talent Q Alva Labs Hogan SHL OPQ 32
Watson-Glaser Criteria CCAT DDI IBM Kenexa
Språkfärdighetstest Personlighetstest Kognitiv förmåga Test i företagsekonomi
Numeriskt test Induktiv slutledningsförmåga Deduktiv slutledningsförmåga  

Bästsäljare efter yrke

Polis Brandman Reseledare
Pilot Busschaufför Ordningsvakt Personlig assistent
Skyddsvakt Undersköterska Revisor Chef

Bästsäljare efter arbetsgivare

Volvo IKEA H&M Ericsson
ICA Handelsbanken PwC PricewaterhouseCoopers Maersk
Swedbank Nordea Deloitte Finansinspektionen
MTR Nordic Alfa Laval Tobii AkzoNobel
Oriflame Eltel Miele Regeringskansliet
Securitas Electrolux Assa Abloy Autoliv
Autoliv Sandvik SKF Atlas Copco
Carl Bennet Nordstjernan Loomis Trelleborg
Axel Johnson Investor Saab SSAB
Scania PostNord Storaenso Telia

Har du frågor om hur du använder JobTestPrep eller vilka tjänster vi erbjuder, så tveka inte att kontakta oss. Vill du registera ett konto hos oss så är du välkommen att göra det, och vill du bara surfa runt på vår webbplats så är du mer än välkommen! Lycka till med jobbsökandet!

 

 

 

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är knutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen.
;
Hittade du inte vad du letade efter?
?