You are logged in as customer LOG OUT

Om JobTestPrep

Vi på JobTestPrep anstränger oss för att erbjuda dig som kund de övningstest som passar just dina behov. Vi strävar efter att erbjuda skräddarsydda övningspaket för rekryteringsprocessen i företag, myndigheter och organisationer. Vi arbetar hårt för att se till att våra PrepPack™ övningspaket är konstant uppdaterade. Våra övningspaket innehåller de allra senaste uppdateringarna baserat på marknadsundersökningar och feedback från våra användare. Vi erbjuder de bästa övningarna inför anställningsprocessen.

 

Välj rätt övningspaket

Granska din blivande arbetsgivares (eller rekryteringsföretaget) inbjudan till lämplighetstestet. Observera namnet på testet du kommer att ha (exempelvis Matrigma, SHL, cut-e). Notera vilken typ av test det handlar om (exempelvis personlighetstest, numerisk test eller ett test i abstrakt tänkande).

Använd sökfunktionen på högst upp till höger på JobTestPreps hemsida (det lilla förstoringsglaset) för att se om vi har information om din arbetsgivare, ditt yrke, ämnet eller bedömningsföretaget.

Om du inte vet vilket ämne du ska testas på eller vilket bedömningsföretags test du ska ta, så klickar du här för att få en rekommendation från vår expertpanel.


Kundtjänst Jobstestprep

Skillnaden mellan Enkel plan och Premiumplan

 • Enkla plan ger dig möjlighet att öva enbart med ett övningspaket under en månad. Skall du öva inom ett testområde och samtidigt har du har ont om tid så Enkel plan passar dig bäst. 
 • Premiumplan ger dig tillgång till samtliga JobTestPreps övningspaket under en tidsperiod av 6 månader. Välj Premiumplanen om du bör göra flera olika test, eller om du kommer att söka jobb hos ett större antal arbetsgivare under en tid, eller helt enkelt om du vill ha möjlighet att träna på ett stort antal test under en längre period.

Därför bör du öva inför rekryteringstest 

Förbättra dina resultat

 • Genom att öva under tidspress,
 • genom att träna på logiska test, på matematik test eller på test i abstrakt tänkande,
 • genom att lära dig lösningsstrategier med hjälp av våra omfattande svarsförklaringar, facit och studieguider, 
 • genom att bekanta dig med testets format och frågetyper, 
 • genom att minska din nervositeten och öka ditt självförtroendet,

  Därefter  kommer du att prestera bättre på det verkliga testet.

Arbetsgivare förväntar sig att du förberett dig.  Flertalet arbetsgivare förväntar sig att du har övat, och förberett dig för att prestera på topp.  En av våra kunder mottog följande från ett företag "Rekryteringstestet används för att sålla fram relevanta kandidater, så förbered dig väl".

Testets poäng kommer att jämföras med de andra kandidaternas. Söker du ett attraktivt jobb kan du räkna med hård konkurrens. Genom att förbereda dig skaffar du dig en fördel över konkurrensen, och ökar dina chanser att landa i drömjobbet.

 

 

Varför använder företag lämplighetstest?

 • Företag och rekryterare använder olika test för att förbättra sin rekryteringsprocess och minsta kostnaderna. 
 • Företag och rekryterare vill försäkra sig om hög kompetensen hos de arbetssökande och undvika  stor personalomsättning.
 • Via personlighetstest t.ex. kan företaget  hitta dem personer som är bäst lämpade för jobbet, personer som kommer att passa in i företagskultur, i arbetsgruppen samt sparar företaget stora summor i anställningskostnader.

Vad är ett PrepPack™ övningspaket och hur tas det fram?

Unik och omfattande

PrepPack™är resultatet av omfattande forskningsarbete av våra expertpanel (psykologer och rekryterare). 

PrepPack™är framtagna för simulerar de stora bedömningsföretagen test. 

PrepPack™ta hänsyn till feedback från våra kunder, liksom till de skiftande trenderna inom testbranschen.

Skräddarsydda för dina behov

PrepPack™ Övningspaket är skräddarsytt för olika tester, för olika yrken och för olika företag. Detta i sin tur innebär att du kan fokusera och träna på den test du siktar att genomföra.

Simulerar verklighet

Vi anstränger oss för att våra test ska ligga så nära det verkliga testet som möjligt, utan att inkräkta på de olika bedömningsföretagens immateriella rättigheter. 

PrepPack™ Övningspaket är konstantuppdaterade med den senaste informationen, baserat på våra extensiva marknadsundersökningar och feedback från våra kunder. 

Vi erbjuder med andra ord nätets bästa övningsmaterial inför rekryteringar.

Om du inte hittar det övningstest du letar efter så klicka här för att komma i kontakt med vår expertpanel och få råd om vilket övningspaket som skulle fungera bäst för dig. För att vi ska kunna hjälp dig på bästa sätt föreslår vi att du skickar oss din framtida arbetsgivares kallelse till test, tillsammans med eventuella exempelfrågor eller annat förberedelsematerial du mottagit.

 

Våra bästsäljare inom övningstest

Oavsett om du letar efter de vanligaste lämplighetstesten på marknaden, eller om du letar efter en specifik test som en viss arbetsgivare använder, så har du garanterat hamnat rätt! 

Nedan listar vi de populäraste testen för företag och yrke.

Lycka till med jobbsökandet! 

 

Bästsäljande övningstest i Sverige efter testtillverkare

Assessio Matrigma cut-e PI LI (PLI)  Cubiks
Talent Q Korn Ferry Hogan SHL OPQ 32
Watson-Glaser Criteria CCAT DDI IBM Kenexa
Språkfärdighetstest Personlighetstest Kognitiv förmåga Test i företagsekonomi
Numeriskt test Rekryteringsträff Deduktiv slutledningsförmåga Induktiv slutledningsförmåga

Populäraste yrkena i Sverige och de test som krävs

Polis Brandman Flygvärdinna Reseledare
Pilot Busschaufför Ordningsvakt Personlig assistent
Skyddsvakt Undersköterska Revisor Chef

Populäraste arbetsgivarna i Sverige och de test som krävs

Volvo IKEA H&M Ericsson
ICA Handelsbanken PwC PricewaterhouseCoopers Maersk
Swedbank Nordea Deloitte Finansinspektionen
MTR Nordic Alfa Laval Tobii AkzoNobel
Oriflame Eltel Miele Regeringskansliet
Securitas Electrolux Assa Abloy Autoliv
Telia Sandvik SKF Atlas Copco
Carl Bennet Nordstjernan Loomis Trelleborg
Axel Johnson Investor Saab SSAB
Scania PostNord Storaenso  

Har du frågor om hur du använder JobTestPrep eller vilka tjänster vi erbjuder, så tveka inte att kontakta oss. Vill du registera ett konto hos oss så är du välkommen att göra det nedant, och vill du surfa runt på vår webbplats så är du mer än välkommen! Lycka till med jobbsökandet!

 

 

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är anslutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen. JobTestPrep erbjuder övningsmaterial inför lämplighetstester. Samtliga förberedelsematerial tillhandahålls på engelska.

;
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan och vi kommer snart att kontakta dig.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.