You are logged in as customer LOG OUT

Lär dig allt om numeriska test

Numeriska test är bland de allra vanligaste testen som arbetsgivare använder för att bedöma kandidaters kognitiva förmåga.
Dessa test administreras online, men du måste ha klart för dig att det inte är någon idé att försöka fuska genom att låta ett mattegeni till kompis ta testet. Varför? Enkelt – du kommer med stor sannolikhet att behöva ta ett nytt numeriskt test i samband med att du kallas till intervju.

Av det skälet rekommenderar vi att du övar inför testet i förväg. Hur gör jag det kanske du frågar dig? Enkelt – våra övningspaket är utformade för att ge dig de bästa förberedelserna och ge dig en känsla för testet och dess format.

10 inslag i numeriska test

Det första steget mot att lyckas på det kommande testet är att skaffa sig en uppfattning om vad som väntar på testet, och vad som skiljer numeriska test från andra typer av lämplighetstest:

1. Popularitet: Numeriska test är de mest vanligt förekommande och välkända rekryteringstesten.
2. Flervalsfrågor: Numeriska test erbjuder flera olika svarsalternativ som du måste välja mellan.
3. Tidsbegränsade: Numeriska test är alltid tidsbegränsade, men tidsgränserna mellan olika test kan variera.
4. Arbetsrelaterade: Moderna numeriska test baserar vanligen sina frågor på arbetsrelaterade situationer som du kommer att stöta på inom den position du sökt.
5. Precision: Numeriska test mäter hur väl du löser matematiska problem snabbt och korrekt.
6. Inte minnesbaserat: Numeriska test kräver inte att du har memorerat ekvationer. De mäter din intuitiva kognitiva förmåga.
7. Undvik antaganden: Numeriska test erbjuder all information du behöver för att lösa uppgifterna, så gör inga ytterligare antaganden.
8. Mångsidiga: Numeriska test presenterar data på en mängd sätt, till exempel i grafer, ekvationer, tabeller, med mera.
9. Integrerade: Numeriska test bedömer hur väl du klarar av att identifiera och integrera information och sedan dra slutsatser från den.
10. Glöm inte att gissa: Flertalet numeriska test ger inte minuspoäng för felaktiga svar, vilket innebär att det är bättre att gissa än att lämna en fråga obesvarad.

Om frågorna på numeriska test

• Frågorna handlar oftast om information som presenteras i grafer, tabeller eller bägge. I en del fall förekommer det även lästal.
• I flertalet fall följs en graf eller tabell av en fråga.
• I flertalet fall har du flera svarsalternativ att välja bland, och inte sällan finns det så kallade distraherande svarsalternativ bland, som ligger nära det korrekta svaret, vilket är en svårighet.
• Ju färre distraherande svarsalternativ uppgiften innehåller, desto enklare är det att fokusera på frågan.
• Innehåller omvänt frågan många distraherande svarsalternativ så blir det svårare att hitta det korrekta svaret under tidspress.
• På flertalet numeriska test är det tillåtet att använda miniräknare, och på andra så är det helt nödvändigt.
• Till skillnad från andra matematiktest, så handlar uppgifterna på numeriska test vanligen om finansiella frågor som handlar om scenarier du kan stöta på i arbetslivet. Detta hjälper en arbetsgivare bedöma din förmåga att applicera lösningar på konkreta problem.

Vilka matematiska kunskaper bedöms?

Flertalet numeriska test testar förhållandevis grundläggande matematikkunskaper, även om det även finns mycket avancerade numeriska test. Men det som vanligen är det mest påfrestande är att under tidspress ta in och analysera informationen och besvara frågorna.
För att du ska känna dig lite tryggare presenterar vi nedan vilka matematiska operationer som du kommer att stöta på på ett vanligt numeriskt test:

• Addition
• Subtraktion
• Multiplikation
• Division
• Procenträkning
• Bråk

De 10 bästa tipsen inför numeriska test

Så om du oroar dig över ett kommande numeriskt test, och frågar dig hur du ska kunna förbereda dig inför det, så har vi goda nyheter: Men hjälp av våra tips och övningstest får du tillgång till bästa möjliga förberedelse, och chansen att fräscha upp dina kunskaper!

Nedan listar vi några hjälpsamma tips inför ditt kommande numeriska test:

1. Läs igenom instruktionerna noggrant och lyssna på testadministratörens anvisningar inför testet. När testet väl startat går det inte att ställa några frågor.
2. Var vaksam på distraherande svarsalternativ. Dessa svarsalternativ är utformade för att snärja dig om du in läser igenom frågorna noggrant.
3. Arbeta snabbt och koncentrerat. Undvik att gissa, även om testet inte ger minuspoäng för felaktiga svar.
4. Arbeta fokuserat och koncentrera dig på ditt eget test. Låt dig inte distraheras av hur långt andra kandidater kommit i testet.
5. Håll koll på hur mycket tid som återstår och försök att maximera korrekthet inom de givna tidsramarna.
6. Försök att ta reda så mycket information som möjligt från om testet genom att fråga arbetsgivaren om vilket test och vilken testutvecklare det handlar om.
7. Se till att få en god natts sömn så att du är pigg och utvilad på testdagen.
8. Se till att planera din resrutt så att du kommer i tid till testet och slipper stressa.
9. Fräscha upp dina kunskaper kring formler, teman och annat som du vet kommer att komma upp på testet.
10. Öva i förväg! Ordstävet säger ju att ”övning ger färdighet”, och det må vara uttjatat men...det stämmer. Genom att öva med vårt gratis prova-på-test test skaffar du dig möjligheten att få en känsla för numeriska test och vilken typ av frågor du kommer att stöta på.

Öva inför numeriskt test

Tips nummer 10 säger egentligen allt – övning är A och O om du vill lyckas på testet! Vi på JobTestPrep erbjuder marknadens bästa övningspaket inför olika typer av lämplighets- och färdighetstest inför rekryteringar, inklusive numeriska test. Ge dig själv bästa möjliga chans att landa drömjobbet genom att skaffa dig det övningspaket som passar dig bäst! Välkommen att botanisera bland våra övningsmaterial, rekryteringstest och förberedelsematerial för intervjuer!

 

Hittade du inte vad du letade efter?
?
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan och vi kommer snart att kontakta dig.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.