Öva inför CCAT lämplighetstest i kognitiv förmåga för anställning - JobTestPrep
You are logged in as customer LOG OUT

CCAT-test

 

CCAT testet (Criteria Cognitive Aptitude Test) är ett är ett generellt lämplighetstest som mäter en kandidats problemlösningsförmåga, inlärningsförmåga och förmåga till kritiskt tänkande. CCAT korrelerar väl med andra kända lämplighetstest för rekrytering som exempelvis Wonderlic Personnel Test (WPT).

Företag som använder Criteria CCAT test vid rekrytering

Företag

Position

Marketo Revisorer, marknadsförare
Finastra Chefer, marknadsförare, säljare
Tibco Chefer, säljare, ekonomer
Vista Equity CEO/CFO, mellanchefer
Relias Learning Tekniker, konsulter, ingenjörer
Infoblox Chefer, marknadsförare, säljare
Misys Projektledare, säljare
Telarix Säljare, administration, chefer
Mitratech Ingenjör, teknisk support
Active Network Analytiker, marknadsföring, chefer
Cvent programutveckling, automation, nätverksingenjör
Tech Qualled Account manager, säljchef
Blue Star Sports Produktchef, programutveckling
Access Group Chefer, marknadsföring
Vertafore Analytiker, utvecklare
CrowdCompass Chefer, programmerare

 

Hur ser CCAT testet ut?

Ett CCAT-test består av 50 som måste besvaras inom 15 minuter. Om det låter omöjligt så oroa dig inte, ytterst får kandidater klarar av att besvara alla frågor inom den utsatta tidsgränsen. Testet består av tre kategorier av frågor: matematik och logik, språkförståelse och rumslig förståelse.

Poängsättning på CCAT test

CCAT-testet har en rak poängsättning – du får helt enkelt ett poäng per korrekt besvarad fråga. Poängen kan sedan enkelt transformeras till en procentsiffra som kan användas för jämförelse med andra kandidaters prestation. Poängen ges i testets tidigare nämnda kategorier av frågor: matematik och logik, språkförståelse och rumslig förståelse. Olika yrken kräver en viss poäng för att du ska anses vara godkänd, och når du den poängen så anses du vara kvalificerad för den specifika position du sökt.

Vad är Criteria?

Criteria är företaget som utvecklat CCAT-testet, men de erbjuder även andra rekryteringstjänster. Utöver de test de utvecklar, så erbjuder de även den mycket populära produkten HireSelect, en programvara som kombinerar åtskilliga av deras rekryteringsverktyg, inklusive lämplighetstest, kunskapstest och personlighetstest, I detta paket ingår även CCAT-testet. Critera drog igång sin verksamhet 2006 och erbjuder sina tjänster i 18 länder jorden runt.

Registrera konto hos JobTestPrep

Vägen till en ny karriär startar hos oss. Med JobTestPreps övningspaket CCAT PrepPack™. Sätt igång att öva inför CCAT med hjälp av våra exempelfrågorövningstest som simulerar det riktiga CCAT-testet, utförliga svarsförklaringar, och poängrapporter. Registrera dig redan idag och vässa dina testresultat!


Blir du ombedd att ta ett annat test i samband med en jobbansökan, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst

 

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är knutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen.
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.