You are logged in as customer LOG OUT


Vad ingår?

 • Två matris-baserade övningsprover, anpassade efter Matrigmas tidsbegränsningar
 • Ytterligare fyra matris-övningar
 • Ytterligare 11 tester av induktiv förmåga
 • En Matrigma studiehandledning
 • En videotutorial för induktiv slutledning
 • Detaljerade förklaringar och poängrapporter
 • Omedelbar 24/7 online-åtkomst
 • Matrigma-testet finns på svenska och engelska
 • Övriga övningsmaterial och övningstester är på engelska.


Om

Handelsbanken

Handelsbanken slog upp portarna för företag och allmänhet 1871, och har idag verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Nederländerna och Storbritannien, och en omsättning på närmare 42 miljarder kronor. De erbjuder finansiella tjänster till företag och privatpersoner, och är med över 11 000 anställda en av de största bankerna i norden.

Söka jobb på Handelsbanken

Gå in på Handelsbankens hemsida och klicka på Menyn ”Om banken” högst upp på sidan, och sedan på ”Jobba hos oss” och till sist på ”Lediga jobb”, så hittar du alla utlysta tjänster.

 1. Skicka in en ansökan online med ett uppdaterat CV och ett personligt brev. Kontrollera att CV och personligt brev inte innehåller några stavfel eller grammatiska misstag. Be någon annan korrekturläsa om du är osäker.
 2. Nästa steg är en telefonintervju med HR-avdelningen. Telefonintervjun är till för att sålla fram de sökanden som ska kallas till en anställningsintervju. Frågorna kommer primärt att fokusera på din kompetens och din arbetslivserfarenhet i enlighet med ditt CV.
 3. Nästa steg i processen går ut på att bedöma din förmåga till logiskt tänkande. Den mest komplicerade delen av denna bedömning är att du måste ta ett Assessio Matrigma-test.
 4. Om du går vidare efter Matrigma-testet så kommer du att kallas till en eller flera intervjuer. Beroende på vilken tjänst du sökt kan det handla om traditionella anställningsintervjuer, gruppintervjuer eller intervjuer med en chefspanel. Vill du veta mer om de olika typerna av intervjuer och hur du kan förbereda dig för dem så klickar du här.

Vad är ett Matrigma-test?

Matrigma är ett test som mäter kognitiv förmåga och logiskt tänkande, liksom kandidatens arbetsförmåga och möjligheter att nå framgång i sin karriär. Kognitiva test mäter en sökandes förmåga till problemlösning, logiskt tänkande och kapacitet för att ta in och analysera ny information, förmågor som är kritiska i många yrken.

Matrigma är ett icke-språkligt test som enkelt kan anpassas till individer från olika kulturell eller utbildningsmässig bakgrund. Matrigma-testet finns i två versioner, ett som ska avslutas inom 12 minuter, och ett längre som du har 40 minuter på dig att slutföra. Du kan läsa mer om Matrigma här.

Registrera konto

Handelsbanken är en av de viktigaste finansiella aktörerna i Sverige, och en drömarbetsplats för många. Chanserna att göra karriär och bygga på din kompetens är utmärkta. Men att landa ett jobb på Handelsbanken år inte det enklaste. Maximera dina chanser med hjälp av JobTestPrep. Vi erbjuder övningsprov inför Matrigma-testet liksom övningsmaterial inför intervjuerna. Registrera ett konto hos JobTestPrep och börja öva redan idag!

 

 

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är anslutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen. JobTestPrep erbjuder övningsmaterial inför lämplighetstester. Samtliga förberedelsematerial tillhandahålls på engelska.

Relaterade länkar

Hittade du inte vad du letade efter?
?
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan och vi kommer snart att kontakta dig.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.