Öva inför IBM IPAT test med gratis exempel och frågor - JobTestPrep
You are logged in as customer LOG OUT

IBM IPAT testet

 

IPAT testet är IBM:s eget rekryteringstest, och det är det är ett svårt test. Genom att öva med vårt skräddarsydda övningspaket inför IPAT så bekantar du dig med testet och de krav det ställer och ökar dina chanser att klara det med glans. Frågorna i övningspaketet simulerar frågor och format på det verkliga testet, vilket ger dig chansen att förbereda dig på bästa sätt.

IPAT Deltest

IPAT-testet är ett av de svåraste rekryteringstesterna på marknaden. Testet består av tre deltest, men du måste vanligen endast ta två av dem. IBM IPAT är ett test på tid, och varje fråga på testet har en tidsgräns på 2 minuter och 15 sekunder. Formatet är utformat för att skapa stress för testtagaren, och under dessa förhållanden är det inte det enklaste att svara korrekt på frågorna.

Deltestet med sifferserier innehåller runt 20 frågor av varierande svårighet. Men den genomsnittliga svårighetsgraden för samtliga frågor är högre än vad du vanligen stöter på i numeriska test. Uppgifterna består i att identifiera matematiska mönster och fylla i saknade siffror och tal. IBM:s deltest i numerisk analys består av 20 problemlösningsfrågor. Dessa frågor varierar i svårighetsgrad från nybörjarnivå till avancerad nivå. IPAT-testet täcker ett antal matematiska ämnen, inklusive:

  • Grundläggande algebra
  • Enhetsomvandlingar av mått och vikter
  • Bråk
  • Beräkningar på förhållandet hastighet/avstånd/tid
  • Relationer

Övningsfråga inför IBM IPAT

Jonathan bor i stad A och arbetar i stan B. Eftersom han inte är en morgonperson hamnar han vanligtvis senare än han tänkt och måste köra till 110 km / h. På väg hemifrån gillar han att njuta av det vackra landskapet runt sig och kör med 42,5 km / h. Resan hemifrån tar honom 84 minuter längre tid än hans körning på morgonen.
Vad är avståndet i km mellan stad A och stad B?

A. 122.5 Km

B. 115 Km

C. 100.8 Km

D. 96.9 Km

Förklaring
Explanation
The correct answer is 96.9 Km.
In order to solve this type of questions you need to be familiar with the basic formula:
x = v*t
This formula represents: distance = velocity*time (the time it takes to cover the given distance).
We can use the information provided to form a system of two equations- one for the way from A to B and one for the way back from B to A.

Distance:
The distance from A-> B is equal to the distance from B->A and will be indicated by "x".

Velocity:
The velocity from A->B: VA,B = 110 Km/h
The velocity from B->A: VB,A = 42.5 Km/h

Time:
The time it took Jonathan to get from A->B will be indicated by "t", thus: tA,B = t hours.
The time it took Jonathan to get from B->A: tB,A = t + 84 min. Since the velocities and the answers are given in units of hours and not minutes we shall convert the 84 minutes to 1.4 hours. Thus: tB,A = t + 1.4 hours.
Inserting the above data in the formula:
(i) x = 110*t
(ii) x = 42.5*(t + 1.4)

Since we are only interested in finding x we will isolate t from the first equation:
(i) t = x/110
And insert it into the second equation (the purpose was to remain with "x" as the only variable):
(ii) x = 42.5*(x/110 + 1.4)
=> x = 0.386x + 59.5
=> 0.614x = 59.5
=> x = 96.9 Km

 

Registrera konto

IPAT är ett mycket svårt test. Dessutom får du räkna med att behöva konkurrera med mängder av andra kandidater. IBM är ett världsföretag och de får hundratals ansökningar för varje utlyst tjänst. Det innebär att ”godkänt” på testet inte räcker, du måste får en riktigt hög poäng för att ha en chans. Det bästa sättet att får en hög poäng är att öva och åter öva. JobTestPreps övningspaket inför IBM:s IPAT test garanterar att du får ett försprång fram konkurrenterna. Registrera ett konto och börja öva redan idag!


Blir du ombedd att ta ett annat test i samband med en jobbansökan, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst

 

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är knutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen.
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.