Öva inför Pearson-test såsom Watson Glaser, RANRA och RAVEN

Måste du ta ett Watson Glaser-test i samband med en jobbansökan? Eller är det ett RANRA-test eller ett test med Raven-matriser? Gemensamt för dessa test är att de utvecklas av Pearson TalentLens. JobTestPrep erbjuder övningar som simulerar dessa test. Börja öva redan idag och vässa dina testpoäng.

Köp nu, från £39

Om Pearson Education

Pearson Education är ett internationellt bedömningsföretag med huvudkontor i Storbritannien, samt ett lokalt svenskt kontor i stockholmsförorten Bromma. Även om du inte hört talas om dem, så har du kanske hört deras test nämnas, såsom Watson Glaser, RANRA eller Raven. Pearson Education har ett antal dotterföretag, som Pearson Assessment, Pearson TalentLens, och Pearson Vue, som utvecklar en mängd olika lämplighetstest, färdighetstest och psykologiska test.

Olika Pearson Education-test

Pearson TalentLens erbjuder en mängd vanligt förekommande test:

Watson-Glaser-test i kritiskt tänkande

Watson-Glaser-testet bedömer färdigheter för beslutsfattande och bedömningsförmåga. Testets fokus ligger på förmåga att identifiera antaganden, utvärdera argument och dra korrekta slutsatser. Det används ofta vid rekrytering till advokatbyråer, och det används även vid rekrytering av nyutexaminerade akademiker till finansgiganten Deloitte.

RANRA-test

RANRA-testet (Rust Advanced Numerical Reasoning Appraisal) är ett test i numerisk analys, som används för att mäta en kandidats förmåga till kritiskt tänkande. De används vanligen vid rekryteringen till seniora positioner, ofta tillsammans med Watson-Glaser-testet. JobTestPrep erbjuder ett övningspaket som för dig som ska ta ett RANRA-test, som erbjuder all övning du behöver inför testdagen.

Test i numerisk färdighet

Detta är ett nytt test från TalentLens och används av bland andra Deloitte vid rekrytering till lägre tjänster som praktikanter, nyutexaminerade och så vidare. Testet innehåller en del element som skiljer sig från vad du hittar i traditionella numeriska test.

Iris SJT-test i konflikthantering

SJT-test (Situational Judgement Tests) är test i konflikthantering. Iris SJT-test bedömer en kandidats förmågor, beteenden, tankar och bedömningsförmåga, genom att presentera testtagaren med ett antal arbetsrelaterade scenarion som kandidaten ska bedöma.

Raven-matriser

Raven-test är ett icke-verbalt begåvningstest som möter din förmåga att ta in och analysera ny information, identifiera mönster, din problemlösningsförmåga och din förmåga till abstrakt tänkande. Det har stora likheter med det i Sverige vanligt förekommande Assessio Matrigma-testet.

SOSIE-test

SOSIE-test är ett test som bedömer din personlighet och dina värderingar. Testet söker bedöma hur väl du kommer att passa in med företagets värderingar, liksom om du har de personlighetsdrag som en viss position kräver.

UKCAT-test

Om du planerar att studera till tandläkare eller läkare i Storbritannien, kräver många universitet att du får en bra poäng på UKCAT-testet. I UKCAT-delen av vår webbplats hittar du allt övningsmaterial du behöver för att få ett bra resultat på testets samtliga fem deltest.

BCAT-test

BCAT-testet (Bar Course Aptitude Test) är en variant på Watson-Glaser-testet i kritiskt tänkande, och ges ofta till aspirerande advokater som söker en plats på utbildningen till rättegångsadvokat.

Vilka företag använder Pearson TalentLens-test?

Watson Glaser är ett av de vanligast förekommande testen, och används bland annat vid rekryteringen till advokatbyråer som Clifford Chance, Hogan Lovells, Linklaters och Simmons & Simmons. Ett företag med svenskt kontor som använder testet är Deloitte.

Nedan listar vi ytterligare ett antal företag som använder sig av Watson Glaser.

BMWCombino ABLinaro ABABC
PricewaterhouseCooper – PwCIntelL’OrealMorgan Stanley
ABCAFB InternationalAlhambra USDAligarh Muslim University
Anglo AmericanAnthony Collins SolicitorsAppleARCO/Murray
Arizona InvestarArthur InternationalAzek Building ProductsBank Of New Zealand
Berkshire Hathaway Inc.Bird & BirdBNSF RailroadBurness Paull
CaesarsCapital GroupCenteneCivil Service
Clifford ChanceClifford ChanceCMSCranfield University
CRH – Cement Roadstone HoldingsDe Brauw Blackstone Law FirmDeloitteDentons
Dish NetworkDot FoodsDSTErnst & Young – EY
Foley IndustriesFreshfieldsFreshfields Bruckaus DeringerFurst Person
Geico InsuranceGeneral Electric – GEGeneral Medical CouncilGillette
Hill DickinsonHiscoxHogan LovellsProcter & Gamble – P&G
HSBCOmbudsmanHyveeIMCTC
Green CreativeJm SearchJunior CollegeKennedys
Leigh FisherLindsayLinklatersHEE East Midlands
MacysMagnaMasterlockSwedish Match
MckinseyMDVVodafoneSafeway
OMERSOxeraPanera BreadPearson
Precision CastpartsGLSTJXRaising Cane’S Chicken Fingers

 

 

Pearson Vue Assessment Centers

I samband med somliga Pearson-test kan du komma att kallas till en bedömningsdag på ett Pearson VUE bedömningscenter. Alla kommer inte ta samma test som du på testdagen så se till att du har all information du behöver inför bedömningsdagen.

Registrera konto hos JobTestPrep

JobTestPrep erbjuder skräddarsydda övningspaket för testen Watson-Glaser, RANRA, RAVEN BCAT och UKCAT tests. Dessutom har vi just lanserat ett övningstest som simulerar Pearsons numeriska test för dig som söker jobb på Deloitte. Dessutom erbjuder vi mängder av övningspaket för SJT-test i konflikthantering Registrera ett konto hos och börja öva redan idag!

Vad ingår?

 • 2 fullängds övningstest som simulerar Watson-Glaser-test
 • 3 fullängds övningstest som simulerar RANRA- test
 • 3 fullängds övningstest som simulerar Watson-Glaser-test
 • Hundratals övningsfrågor
 • Djuplodande svarsförklaringar
 • Studieguider, videotutorials och lösningstips
 • Praktiska poängrapporter
 • Säker betalning
 • Förstklassig kundtjänst
 • Säker betalning
 • Omedelbar åtkomst online, öva 24/7
 • Förstklassig kundtjänst
 • Övningsmaterial och övningstester är på engelska

Hittade du inte vad du letade efter? Vi är här för att hjälpa till!

Vänligen svara på några korta frågor så att vi kan hänvisa dig till det övningspaket som stämmer bäst överens med dina behov.

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är anslutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen. JobTestPrep erbjuder övningsmaterial inför lämplighetstester. Samtliga förberedelsematerial tillhandahålls på engelska.