Öva inför Pearson-test såsom Watson Glaser, RANRA och RAVEN - JobTestPrep
You are logged in as customer LOG OUT

Pearson Education

Pearson Education är ett internationellt bedömningsföretag med huvudkontor i Storbritannien, samt ett lokalt svenskt kontor i stockholmsförorten Bromma. Även om du inte hört talas om dem, så har du kanske hört deras test nämnas, såsom Watson Glaser, RANRA eller Raven. Pearson Education har ett antal dotterföretag, som Pearson Assessment, Pearson TalentLens, och Pearson Vue, som utvecklar en mängd olika lämplighetstest, färdighetstest och psykologiska test.


Olika Pearson Education-test

Pearson TalentLens erbjuder en mängd vanligt förekommande test:

Watson-Glaser-test i kritiskt tänkande

Watson-Glaser-testet bedömer färdigheter för beslutsfattande och bedömningsförmåga. Testets fokus ligger på förmåga att identifiera antaganden, utvärdera argument och dra korrekta slutsatser. Det används ofta vid rekrytering till advokatbyråer, och det används även vid rekrytering av nyutexaminerade akademiker till finansgiganten Deloitte.

RANRA-test

RANRA-testet (Rust Advanced Numerical Reasoning Appraisal) är ett test i numerisk analys, som används för att mäta en kandidats förmåga till kritiskt tänkande. De används vanligen vid rekryteringen till seniora positioner, ofta tillsammans med Watson-Glaser-testet. JobTestPrep erbjuder ett övningspaket som för dig som ska ta ett RANRA-test, som erbjuder all övning du behöver inför testdagen.

Test i numerisk färdighet

Detta är ett nytt test från TalentLens och används av bland andra Deloitte vid rekrytering till lägre tjänster som praktikanter, nyutexaminerade och så vidare. Testet innehåller en del element som skiljer sig från vad du hittar i traditionella numeriska test.

Iris SJT-test i konflikthantering

SJT-test (Situational Judgement Tests) är test i konflikthantering. Iris SJT-test bedömer en kandidats förmågor, beteenden, tankar och bedömningsförmåga, genom att presentera testtagaren med ett antal arbetsrelaterade scenarion som kandidaten ska bedöma.

Raven-matriser

Raven-test är ett icke-verbalt begåvningstest som möter din förmåga att ta in och analysera ny information, identifiera mönster, din problemlösningsförmåga och din förmåga till abstrakt tänkande. Det har stora likheter med det i Sverige vanligt förekommande Assessio Matrigma-testet.

SOSIE-test

SOSIE-test är ett test som bedömer din personlighet och dina värderingar. Testet söker bedöma hur väl du kommer att passa in med företagets värderingar, liksom om du har de personlighetsdrag som en viss position kräver.

UKCAT-test

Om du planerar att studera till tandläkare eller läkare i Storbritannien, kräver många universitet att du får en bra poäng på UKCAT-testet. I UKCAT-delen av vår webbplats hittar du allt övningsmaterial du behöver för att få ett bra resultat på testets samtliga fem deltest.

BCAT-test

BCAT-testet (Bar Course Aptitude Test) är en variant på Watson-Glaser-testet i kritiskt tänkande, och ges ofta till aspirerande advokater som söker en plats på utbildningen till rättegångsadvokat.


Vilka företag använder Pearson TalentLens-test?

Watson Glaser är ett av de vanligast förekommande testen, och används bland annat vid rekryteringen till advokatbyråer som Clifford Chance, Hogan Lovells, Linklaters och Simmons & Simmons. Ett företag med svenskt kontor som använder testet är Deloitte. Nedan listar vi ytterligare ett antal företag som använder sig av Watson Glaser.

 

BMW Combino AB
PricewaterhouseCooper – PwC Intel
ABC AFB International
Anglo American Anthony Collins Solicitors
Arizona Investar Arthur International
Berkshire Hathaway Inc. Bird & Bird
Caesars Capital Group
Clifford Chance Clifford Chance
CRH – Cement Roadstone Holdings De Brauw Blackstone Law Firm
Dish Network Dot Foods
Foley Industries Freshfields
Geico Insurance General Electric – GE
Hill Dickinson Hiscox
HSBC Ombudsman
Green Creative Jm Search
Leigh Fisher Lindsay
Macys Magna
Mckinsey MDV
OMERS Oxera
Precision Castparts GLS

Pearson Vue 

I samband med somliga Pearson-test kan du komma att kallas till en bedömningsdag på ett Pearson VUE bedömningscenter. Alla kommer inte ta samma test som du på testdagen så se till att du har all information du behöver inför bedömningsdagen.


Registrera konto hos JobTestPrep

JobTestPrep erbjuder skräddarsydda övningspaket för testen Watson-Glaser, RANRA, RAVEN BCAT och UKCAT tests. Dessutom har vi just lanserat ett övningstest som simulerar Pearsons numeriska test för dig som söker jobb på Deloitte. Dessutom erbjuder vi mängder av övningspaket för SJT-test i konflikthantering Registrera ett konto hos och börja öva redan idag!


Blir du ombedd att ta ett annat test i samband med en jobbansökan, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst

 

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är knutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen.
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.