You are logged in as customer LOG OUT


Vad ingår?

  • Två matris-baserade övningsprover, anpassade efter Matrigmas tidsbegränsningar.
  • Ytterligare fyra matris-övningar.
  • Ytterligare 11 tester av induktiv förmåga.
  • En Matrigma studiehandledning.
  • En videotutorial för induktiv slutledning.
  • Detaljerade förklaringar och poängrapporter.
  • Omedelbar 24/7 online-åtkomst.
  • Matrigma test finns på svenska och engelska.
  • Endast Matrigma-testet är på svenska, övrigt testmaterial i paketet är på engelska.


Om

testerna som krävs för ett jobb på Regeringskansliet

Matrigma-tester består av matriser. Matrigma-testet är icke-verbalt och kan därför lätt anpassas till många olika språk. Matrigma-testet skiljer sig åt från liknande tester på två huvudsakliga områden. Det första är att Matrigma-testet är längre än andra psykometriska tester; det tar 40 minuter att genomföra, medan andra tester brukar ta 20 minuter att genomföra.

Det andra är att Matrigma-testet ökar i svårighetsgrad i takt med genomförandet. Det här är av stor vikt för en arbetsgivare då de lätt kan se vem som presterat på hög nivå, samt vem som inte gjort det. Ser man bortom Matrigma-testet kommer du mest att jobba på kontor, och du kan behöva klara av följande:

Ett test i Microsoft Word

I merparten fall kommer du att genomföra ett batteri av tester i Microsoft Office och skrift.

Ett test i Microsoft Excel

Ett grundläggande Excel-test syftar till att bedöma hur pass väl du kan använda mjukvaran i ditt dagliga arbete – vanligt för juniora och administrativa roller. Det kommer med stor sannolikhet inte innehålla några avancerade frågor kring funktioner och makron. Merparten frågor berör grundläggande formatering, standardtabeller och grundläggande kommandon såsom att spara och skriva ut dokument (sidbrytningar och definition av utskriftsområde).

Du kommer även behöva veta hur man ställer in cellreferenser, filtrerar, sorterar information och hanterar sidlayouter. Grundläggande behöver inte nödvändigtvis vara lika med lätt. Du behöver fortfarande förstå programmets grundläggande funktioner.

Intervjuer under Regeringskansliets anställningsprocesser

Samtliga kandidater kommer att behöva genomföra intervjuer. Hur många intervjuer och intervjuernas format kommer att skilja sig åt beroende på vilken tjänst du sökt samt vilken del av kansliet det rör sig om. Du kan läsa mer om olika sorters intervjuer här.

 

 

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är anslutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen. JobTestPrep erbjuder övningsmaterial inför lämplighetstester. Samtliga förberedelsematerial tillhandahålls på engelska.

Hittade du inte vad du letade efter?
?
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan och vi kommer snart att kontakta dig.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.