Öva inför Saville test, spika testresultatet och landa jobbet - JobTestPrep
You are logged in as customer LOG OUT

Saville-test

Saville Consulting är en av världens största utvecklare av psykometriska test för rekrytering och personalutveckling. Saville Consultings lämplighetstest används vid rekrytering, till åtskilliga många världsberömda företag, inklusive Ernst and Young, Nestlé, Land Rover och. Saville erbjuder olika testserier beroende på bransch och utlyst tjänst.

  • Exekutiv-serie. Ges till chefer, mellanchefer och specialister
  • Analys-serie. Ges till chefer, mellanchefer och specialister
  • Förståelse-serie. Ges till praktikanter, servicepersonal, innesäljare, operatörer, kundtjänstpersonal och administrativ personal
  • Arbete-serie. Ges till nyutexaminerade, praktikanter, tekniker, teamledare och förmän

Flertalet test som Saville utvecklar uppvisar likheter med de som erbjuds av SHL och andra bedömningsföretag, men det finns även en hel del skillnader. Dess skillnader ligger i innehållet i de frågor som ställs, frågornas format, tidsgränser, med mera. För att hjälp dig får bästa möjliga övning har vi därför tagit fram ett övningstest som perfekt simulerar de olika Saville-testen.


Företag som använder Saville-test vid rekrytering

 ICA Gruppen  Tibnor
Ernst & Young Novo Nordisk
BP Nestlé
ABB Husqvarna Group
Assa Abloy Roche
Boliden Lego
Trafikförvaltningen Cramo
Stena Barclays Bank
Electrolux Novomatic
Skandia Homemaid

Förbered dig inför Saville-test med JobTestPrep

Om du letar efter professionell hjälp med att förbered dig online inför ett Saville test, så har du hamnat 100% rätt. JobTestPrep erbjuder fullängds övningstest som exakt simulerar de riktiga testen från Saville Consulting. Vårt testsystem tillåter dig att antingen ta testet steg för steg, vilket ger dig möjlighet att förstå logiken bakom frågorna, men du kan även ta testet på tid, och simulera den verkliga testsituationen. I övningspaketet ingår även utförliga svarsförklaringar och tips, och systemet genererar dessutom poängrapporter. Våra guidade övningar hjälper dig att nå toppoäng på det verkliga provet.


En komplett genomgång av Saville-test

Saville-test finns i två huvudsakliga format:

  1. Enstaka test. Detta är fullängdsversionerna av Saville-testen (längre ärn 30 minuter), som kan ges antingen online eller på plats med papper och penna.
  2. Swift-test. Korta, snabba versioner av Savilles test som endast ges oövervakade via Internet.

Både de enstaka lämplighetstesten som Swift-testen som täcker samma typ av ämnen och färdigheter av varierande svårighetsgrad. Swift-testen fungerar som ett snabbt sätt att sålla fram preliminära kandidater. De längre testen ges inte sälla på bedömningscenter vid så kallade bedömningsdagar. Båda varianterna av Saville-test är skräddarsydda efter förmågor och positioner, och uppdelade i olika varianter som mäter olika förmågor på olika nivåer. Nedan listar vi de olika testen i Swift-serien, på dess olika nivåer, och deras varierande tidsgränser.


Test   Analys  Exekutiv
Numeriskt 6 min 6 min
Språkförståelse 6 min 6 min
Diagrammatiskt 6 min -
Abstrakt tänkande - 6 min
Felsökning - -
El och mekanik - -
Rumslig förståelse - -
Numeriskt + språkförståelse 24 min 24 min

Saville Wave Personlighetstest

Saville erbjuder även personlighetstestet Saville Wave. Det som skiljer Wave från andra personlighetstest är att dess format. På testet ställs du inför ett antal påståenden mellan 1 till 9. Om du sedan rankar två påståenden med samma värde så återkommer dessa två påståenden igen, men denna gång ska du välja vilket av de två som stämmer bäst respektive sämst in på dig som person. De övningstest vi erbjuder har inte exakt detta format. I stället ställs du inför enstaka påståenden som du, beroende på vilket övningstest det gäller, ska ranka på en 7, 5-, 3- eller 2-gradig skala, alternativt vilket alternativ som stämmer bäst respektive sämst in på dig. Är du intresserad av att öva inför personlighetstest så går du till denna sida.


De vanligaste testen: numerisk och språklig analys

De två vanligaste testen som jobbsökanden måste är som en del av ett anställningsförfarande är utan tvivel numeriska test och språktest. Saville har lite olika namn på de här testen, men i grund och botten är de klassiska numeriska test och språktest. Det enda som skiljer dem åt är svårighetsgraden.

 Språkliga färdigheter  Numeriska färdigheter
 Ordförståelse  Förstå tabeller
 Förstå text  Förstå grafer
 Dra språkliga slutsatser  Dra numeriska slutsatser
 Utvärdera texter  Utvärdera kvantiteter
 Jämför argument  Jämföra numeriska data

Registrera konto hos JobTestPrep

JobTestPrep är det enda företaget som erbjuder övningsmaterial som perfekt simulerar de verkliga Saville-testen. Ge dig själv de bästa förutsättningarna att klara testet med flygande färger och landa jobbet. Registrera ett konto och börja öva redan idag!


Blir du ombedd att ta ett annat test i samband med en jobbansökan, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst

 

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är knutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen.
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.