Söka jobb som sjuksköterska

Söker du jobb som sjuksköterska? I takt med att allt fler privata vårdgivare och medicinska bemanningsföretag dykt upp på marknaden, så har även personlighetstest och andra lämplighetstest blivit all vanligare vid rekryteringar till yrket. Hos oss på JobTestPrep har du möjlighet att öva inför dessa test, och öka dina möjligheter att landa drömjobbet. Registrera ett konto och börja öva redan idag!

Köp vårt allt-i-ett-paket, £49

Om jobbet som sjuksköterska

Sjuksköterskor har utbildats sedan sent 1800-tal, och Sverige var tidiga, med den första skolan startad 1887. I Sverige är sjuksköterskeutbildningen en treårig högskoleutbildning som varvar klinisk praktik med teoretiska studier, och efter utbildningen tilldelas kandidaten en speciell brosch som är unik för lärosätet. Efter utbildningen kan sedan sjuksköterskan ansöka om yrkeslegitimation från socialstyrelsen. Sjuksköterskor kan även specialistutbilda sig till exempelvis operationssköterska, psykiatrisjuksköterska, och så vidare. Specialistutbildningarna är vanligen 2–3 terminer, och de flesta sjuksköterskor väljer att arbeta ett antal år innan specialiseringen.

Personlighetstest för jobb som sjuksköterska

Söker du arbete inom landstinget så behöver du troligen inte göra några speciella lämplighetstest i samband med rekryteringen. Men som vi nämnde inledningsvis så finns det numer mängder av mindre och större företag som driver vård, liksom bemanningsföretag som hyr åt sjuksköterskor för kortare eller längre perioder. Många av dessa företag kräver att du tar ett personlighetstest i samband med anställningen.

Vad mäter personlighetstest?

Dessa test söker helt enkelt bedöma hur du kommer att bete dig på en framtida arbetsplats, din grad av neuroticism, ditt sätt att fatta beslut, din omhändertagande sida, och eventuella ledaregenskaper. För att fungera väl som sjuksköterska måste du förstås vara noggrann, omhändertagande och ha stor empati för dina medmänniskor. Du kan läsa mer om personlighetstest i denna artikel.

Andra lämplighetstest du kan behöva ta

 • Numeriska test finns på olika nivåer, och mäter din förmåga att använda de fyra räknesätten liksom andra matematiska operatorer. Som sjuksköterska delar du ut medicin, ger injektion, tar blodprov och så vidare, vilket innebär att du måste ha koll på grundläggande matematik, liksom enhetsomvandlingar. Du kan läsa mer om numeriska test här.
 • MS Office-test mäter din förmåga att använda Office-paketet. Journalföring, och annan informationsöverföring är numer helt datoriserat, och din blivande arbetsgivare kan komma att använda exempelvis test från Kenexa för att skaffa sig en uppfattning om din datorvana. Du hittar mer information om Kenexa-test här.

Stöter du på andra typer av lämplighetstest så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi ta fram det övningspaket som passar dig bäst.

Registrera konto

Genom att öva inför personlighetstest och andra lämplighetstest så ökar du dina chanser att få goda resultat på testet, och du kommer dessutom att öka ditt självförtroende och kunna se fram emot testdagen med tillförsikt. Med hjälp av våra övningstest och facit med förklaringar av alla svar så skaffar du dig en grundläggande förståelse för hur testen fungerar, och kan framställa dina förmågor på bästa möjliga sett. Så registrera ett konto hos oss och börja öva redan idag. Lycka till!

Vad ingår?

Vårt allt-i-ett-paket innehåller:

 • 2018 års utgåva
 • 500 övningspaket, 16 000+ frågor
 • Tidtagna övningstest
 • Logiska test av Matrigma- och cute-typ
 • Inlärningsverktyg, tips och betygsrapporter
 • Övningsmaterial på engelska med de senaste uppdateringarna
 • Tillgång till en databas med tusentals intervjufrågor
 • Direkt online-åtkomst: Sätt ingång omedelbart
 • Psykometriska test
 • Lämplighetstest, personlighetstest, bedömningsprov och mycket mer
 • Säker betalning
 • Förstklassig kundtjänst
 • Övningsmaterial och övningstester är på engelska

Hittade du inte vad du letade efter? Vi är här för att hjälpa till!

Vänligen svara på några korta frågor så att vi kan hänvisa dig till det övningspaket som stämmer bäst överens med dina behov.

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är anslutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen. JobTestPrep erbjuder övningsmaterial inför lämplighetstester. Samtliga förberedelsematerial tillhandahålls på engelska.