Sök jobb som sjuksköterska och öva inför personlighetstest - JobTestPrep
You are logged in as customer LOG OUT

Jobbet som sjuksköterska

Sjuksköterskor har utbildats sedan sent 1800-tal, och Sverige var tidiga, med den första skolan startad 1887. I Sverige är sjuksköterskeutbildningen en treårig högskoleutbildning som varvar klinisk praktik med teoretiska studier, och efter utbildningen tilldelas kandidaten en speciell brosch som är unik för lärosätet.

Efter utbildningen kan sedan sjuksköterskan ansöka om yrkeslegitimation från socialstyrelsen. Sjuksköterskor kan även specialistutbilda sig till exempelvis operationssköterska, psykiatrisjuksköterska, och så vidare. Specialistutbildningarna är vanligen 2–3 terminer, och de flesta sjuksköterskor väljer att arbeta ett antal år innan specialiseringen.

Personlighetstest för jobb som sjuksköterska

Söker du arbete inom landstinget så behöver du troligen inte göra några speciella lämplighetstest i samband med rekryteringen. Men som vi nämnde inledningsvis så finns det numer mängder av mindre och större företag som driver vård, liksom bemanningsföretag som hyr åt sjuksköterskor för kortare eller längre perioder. Många av dessa företag kräver att du tar ett personlighetstest i samband med anställningen.

Vad mäter personlighetstest?

Dessa test söker helt enkelt bedöma hur du kommer att bete dig på en framtida arbetsplats, din grad av neuroticism, ditt sätt att fatta beslut, din omhändertagande sida, och eventuella ledaregenskaper. För att fungera väl som sjuksköterska måste du förstås vara noggrann, omhändertagande och ha stor empati för dina medmänniskor. Du kan läsa mer om personlighetstest i denna artikel.

Andra lämplighetstest du kan behöva ta

  • Numeriska test finns på olika nivåer, och mäter din förmåga att använda de fyra räknesätten liksom andra matematiska operatorer. Som sjuksköterska delar du ut medicin, ger injektion, tar blodprov och så vidare, vilket innebär att du måste ha koll på grundläggande matematik, liksom enhetsomvandlingar. Du kan läsa mer om numeriska test här.
  • MS Office-test mäter din förmåga att använda Office-paketet. Journalföring, och annan informationsöverföring är numer helt datoriserat, och din blivande arbetsgivare kan komma att använda exempelvis test från Kenexa för att skaffa sig en uppfattning om din datorvana. Du hittar mer information om Kenexa-test här.

Stöter du på andra typer av lämplighetstest så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi ta fram det övningspaket som passar dig bäst.

Börja öva

Genom att öva inför personlighetstest och andra lämplighetstest så ökar du dina chanser att få goda resultat på testet, och du kommer dessutom att öka ditt självförtroende och kunna se fram emot testdagen med tillförsikt. Med hjälp av våra övningstest och facit med förklaringar av alla svar så skaffar du dig en grundläggande förståelse för hur testen fungerar, och kan framställa dina förmågor på bästa möjliga sett. Så registrera ett konto hos oss och börja öva redan idag. Lycka till!


Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb.

Blir du ombedd att ta ett test, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är knutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen.
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.