Söka jobb på SKF och förberedelser inför lämplighetstest - JobTestPrep
You are logged in as customer LOG OUT

Företaget SKF

SKF är ett världsledande företag inom lager, framförallt kullager, och tätningar, med huvudkontoret beläget på Klarabergsviadukten i centrala Stockholm. Företaget drog igång verksamheten 1907 under namnet Svenska Kullagerfabriken, och samma år tog man patent på det revolutionerande flerradiga radialkullagret som skulle katapultera företaget ut på den internationella marknaden och till enastående framgångar.

1926 startade man även den klassiska svenska biltillverkaren Volvo, men släppte aktiemajoriteten i samband med Volvos börsintroduktion nio år senare. Idag har SKF verksamhet i fler än 100 länder och kontor i över 70, och anställer över 45 000 personer. SKF i Sverige har drygt 3000 anställda, och de är hela tiden på jakt efter nya, motiverade anställda, från säljare till ingenjörer, administratörer, chefer och maskinoperatörer.

Söka jobb på SKF

SKF annonserar efter medarbetare på samtliga större jobbsökarsajter, men det enklaste sättet att hitta samtliga lediga jobb är via deras karriärsida på företagets webbplats. När du skickat in ditt CV och ditt personliga brev sker en första gallring, som beroende på sökt position kan ta alltifrån några dagar till några veckor.

Väljs du ut så kontaktas du sedan för bokning av en kortare telefonintervju som främst fungerar som en uppföljning på uppgifterna i ditt CV, varför du tror att du är lämplig för jobbet och din arbetserfarenhet. Kommer du vidare så börjar allvaret, i form av en eller flera intervjuer på plats hos SKF. På den första intervjun möts du vanligen av din potentiellt blivande chef samt någon från personalavdelningen.

Efter denna inledande intervju får du räkna med ytterligare en eller flera intervjuer av olika format, om du sökt en kvalificerad tjänst eller en position som innebär personalansvar. Du kan läsa mer om olika typer av intervjuer och hur du bäst förbereder dig inför dem här. I samband med intervjuerna kommer du även att behöva ta två lämplighetstest enligt nedan.

Lämplighetstest på SKF

I samband med rekryteringen måste du klara av två lämplighetstest: Thomas GIA och Thomas PPA. Vi på JobTestPrep erbjuder övningstest som simulerar dessa prov, vilket ger dig möjlighet att förbereda dig väl inför testtillfället.

Thomas International PPA-test

Play

Thomas PPA (Personality Profile Assessment) är ett kort personlighetstest som du har åtta minuter på dig att slutföra. I uppgifterna ställs du inför en tänkt arbetssituation, och sedan ska du från fyra alternativ som beskriver hur du skulle handla, välja det alternativ som bäst beskriver hur du skulle handla, liksom det alternativ som minst stämmer in på hur du skulle handla. Testet ger en fingervisning om dina potentiella ledaregenskaper liksom dina styrkor och svagheter. Du hittar mer information i vår omfattande artikel om personlighetstest.

Thomas International GIA-test

Thomas GIA (General Intelligence Assessment) är ett test som mäter allmän intelligens inom sex områden: Språklig logik, uppfattningshastighet, sifferförståelse, ordförståelse och spatial förmåga. Testet ger en arbetsgivare en uppfattning om en kandidats inlärningsförmåga, intelligens och snabbhet i tanken, och ger värdefulla insikter om hur snabbt du kommer att kunna etablera dig i din yrkesroll, liksom om dina möjligheter att på sikt ta på dig svårare arbetsuppgifter och gå vidare i din karriär. Mer omfattande information om Thomas International hittar du här.

Öva inför lämplighetstest

Vad är då poängen med att öva inför dessa test? Enkelt. Genom att öva inför personlighetstest skaffar du dig snabbt en förmåga att se vilka frågor som mäter vilka personlighetsdrag, vilket hjälper dig att presentera dig på tydligast möjliga sätt när du sedan tar det verkliga testet.

Dessutom vet du vad som väntar på testet, och slipper bli stressad av den snäva tidsgränsen på endast åtta minuter. Och genom att förbereda dig inför begåvningstestet skaffar du dig en förståelse för formatet och frågorna, vilket gör att du kan ta det verkliga testet på ett mer avslappnat sätt och med gott självförtroende.

Registrera konto

Vi på JobTestPrep är det enda företaget som erbjuder kompletta förberedelser online inför rekryteringstest. Våra övningstest är interaktiva och du börjar med att ta testet på tid. När du sedan tagit det får du tillgång till en poängrapport där du kan gå igenom frågorna steg för steg med tillgång till facit och omfattande svarsförklaringar och tips. Så missa inte chansen att vässa dina resultat med vår hjälp – registrera ett konto hos JobTestPrep och börja öva redan idag!


Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb. Blir du ombedd att ta ett annat test i samband med en jobbansökan, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst

 

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är knutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen.
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.