Öva inför Talent Q-test och landa drömjobbet - JobTestPrep
You are logged in as customer LOG OUT

Talent Q

Lite om Talent Q

Talent Q är ett testföretag som blivit allt populärare bland arbetsgivare och rekryteringsföretag. De finns representerade i åtskilliga länder, och deras svenska kontor ligger i Gamla stan i Stockholm. Talent Q ägs sedan ett antal år av den globala HR-koncernen Korn Ferry, och deras test används i rekryteringen till företag som Oriflame, Astra Zeneca, BT, Carlsberg, Citi, RBS, Royal Mail, Volkswagen, och många andra.

Talent Q Elements

I den här artikeln går vi igenom de olika testen i Talent Q Elements, en serie lämplighetstest och psykometriska test som olika arbetsgivare använder vid rekrytering och personalutveckling, och förklarar hur vi på JobTestPrep kan hjälpa dig med förberedelserna inför testen. Talent Q:s lämplighetstest skiljer sig från andra vanligt förekommande rekryteringtest i fråga om koncept, format och frågetyper.

Den största skillnaden mot andra färdighetstest är att testen anpassar sig efter testtagaren. Det innebär rent konkret att om du svarar rätt eller fel på en fråga så genererar systemet en svårare eller lättare fråga som nästa uppgift, tills dess att din svårighetsnivå fastställts. Detta innebär bland annat att testtiden kan kortas ner, eftersom testagaren endast behöver svara på frågor hans eller hennes svårighetsnivå.

Det faktum att testen anpassar sig efter testtagaren innebär inte att du inte måste ta testet på allvar. Du förväntas fortfarande besvara alla frågor korrekt. Vi rekommenderar definitivs att du övar inför ditt Talent Q-test. Genom att öva skaffar du dig en känsla för testet och dess format, och får dessutom tips och strategier som hjälper få högsta möjliga poäng.

 

Företag som använder Talent Q vid rekrytering
Skanska Resurs Bank Tele2
ACADEMY Simmon & Simmons HIAB
Modis Morgan Stanley Medstop
Citibank Tobin Properties Kambi
SCB Bank of England GANT
McKinsey Deutsche Bank Volkswagen
 Deloitte Hay Group SEMCON
If Boston Consulting  

 

Talent Q Elements

Talent Q Elements-serien består av tre olika test: ett numeriskt test, ett språktest och ett logiktest. Dessa test kan ges tillsammans eller vart och ett för sig, beroende på vilken tjänst eller position du sökt. Talent Q Elements-test används vanligen vid rekryteringen av förmän, chefer eller andra positioner på mellanhög eller hög nivå. Testen består av mellan 12 och 15 frågor av varierande svårighetsnivå.

Talent Q Aspects

Talent Q Aspects är en serie som består av tre olika tests, ett numeriskt, ett språkligt och ett test i felsökning. Testerna administreras vanligen online. Aspects-test tar mellan 5 och 10 minuter att slutföra, vilket gör dem bekväma för arbetsgivare att använda. Talent Q Aspects erbjuder även ett personlighetstest som kallas Styles. Styles är ett personlighetstest i form av ett frågeformulär och mäter 16 olika personlighetsdrag.

Testet består av ett antal påståenden, och din uppgift är att bedöma hur väl de stämmer in på dig på en femgradig skala från ”stämmer absolut inte” till ”stämmer mycket väl”. Resultatet av testet används för att bedöma en kandidats lämplighet för en utlyst tjänst, liksom som underlag för den kommande anställningsintervjun.

Talent Q Dimensions

Talent Q Dimensions är ett lite längre personlighetstest, som tar 25 minuter att slutföra. Testet bedömer en sökandes personlighet inom kategorierna ”Människor och relationer”, ”Uppgifter och projekt” samt ”Drivkrafter och känslor”. Under testet möts du av frågor av typen ”Hur väl stämmer påståenden nedan in på dig i relation till ditt sätt att arbeta?” Din uppgift är sedan ta ställning till fyra olika påståenden och gradera hur väl de stämmer in på dig på en femgradig skala. Testet består av 160 sådana påståenden, som relaterar till olika beteendemönster.

Skräddarsydda övningsresurser

JobTestPrep är ensamma om att erbjuda övningsresurser skräddarsydda för dig som ska ta ett Talent Q-test, komplett med övningstest som simulerar det verkliga testets format, typ av frågor, och svårighetsgrad. Precis som inför andra psykometriska test så kan du förbättra dina resultat avsevärt genom att öva. Förberedelserna hjälper dig förstå logiken bakom testerna, upptäcka eventuella fällor, och öka ditt självförtroende inför testdagen. Ta hjälp av våra övningstest, facit och svarsförklaringar och videotutorials för Talent Q. Registrera ett konto och börja öva redan idag.


Blir du ombedd att ta ett annat test i samband med en jobbansökan, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst

 

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är knutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen.
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.