You are logged in as customer LOG OUT


Vad ingår?

 • 21 övningstest för mekanik och el
 • Ämnen: Kugghjul, hävstänger, block och talja, elektriska kretsar, tryck, hydraulik, med mera
 • Fler än 350 övningsfrågor
 • Förklaringar, lösningsmetoder och studieguider
 • Säker betalning
 • Omedelbar åtkomst online, öva 24/7
 • 12 övningstest på rumsligt tänkande utan extra kostnad
 • Övningsmaterial och övningstester är på engelska


Om

lämplighetsprov i el och mekanik

El och mekanik

Färdighetstest i mekanik ges vanligen på en dator, men även fysiska test med papper och penna kan förekomma. Samtliga frågor har endast ett korrekt svar, och vanligen finns det tre eller fyra svarsalternativ att välja mellan. Vanligen måste du besvara varje fråga inom 40 sekunder för att hinna klart provet.

Flertalet lämplighetstest inom el och mekanik använder sig av grundläggande begrepp inom newtonsk mekanik, liksom inom statisk och dynamisk elektricitet. Kunskapsnivån som krävs motsvarar ungefär gymnasiets yrkeslinjer. Till skillnad från gymnasieprov innehåller dock färdighetstest i el och mekanik betydligt färre, eller inga, beräkningar. Å andra sidan har du mycket kort tid på dig att besvara varje fråga.

Skillnaden mellan analys- respektive förståelsetest

Skillnaden mellan analysprov och förståelseprov handlar om nivåer i fråga om förkunskaper och färdigheter. Ett förståelsetest kräver en grundläggande förståelse för mekaniska begrepp och facktermer som används i fackmannens vardag.

Analystest däremot kräver ofta djupare insikt och kan även inkludera kortare beräkningar. Olika testföretag använder dock ofta dessa termer för samma typ av test, så det är inte alltid helt enkelt att veta vilket test du ska göra. Det enklaste sättet att räkna ut vilken typ av test du kommer att ställas inför är att fundera över vilken nivå av jobb du söker. Lägre nivå, enklare test, och tvärtom.

Vanliga ämnen på test i mekanik

Nedan listar vi de vanligaste ämnena på den här typen av test: Mekanik

 1. Kraft och rörelse: acceleration, gravitation, friktion, tryck, moment, etc.
 2. Energi: omvandling, rörelseenergi och potentiell energi, arbete och kraft
 3. Vanliga frågor på: hävstänger, block och talja, skruvar, kugghjul, fjädrar, etc.

El

 1. Kretsar: parallellkopplade, seriekopplade
 2. Spänning, motstånd, ström, kondensatorer och laddning
 3. Magnetism
 4. Vanliga frågor på: Kretsdiagram, etc.

Annat

 1. Konventioner och enheter
 2. Verktyg, facktermer
 3. Beräkning av ytor

Om SHL-test i mekanisk förståelse

SHL är en av världens största företag inom test för rekrytering. SHL-testet ”Verify Mechanical Comprehension” är ett oövervakat lämplighetstest som görs i inledningen av en rekryteringsprocess, tillsamman med andra lämplighetstest.

Om du söker ett mekaniskt eller tekniskt jobb, och SHL är inblandade i anställningsförfarandet, så är det troligt att du kommer att behöva ta det här testet. På testet måste du tolka bilder av enkla mekaniska förhållanden, såsom hävstänger, kugghjul och block och talja. Mekanik-testet består av 15 frågor som måste besvaras på 10 minuter. Om du lyckas på testet så kommer du att få en kallelse till testcentret för vidare bedömning.

Bland annat kommer du att få göra ett övervakat mekaniktest för att verifiera ditt tidigare resultat. Det är viktigt att du övar ordentligt om du vill ha en chans att bli kallad till det övervakade testet. JobTestPreps övningspaket innehåller övningsfrågor av samma typ som i SHL-testet, liksom svar och ingående svarsförklaringar.

Öva inför lämplighetstest i el och mekanik

Det bästa sättet att förbereda dig inför testet är att träna på de ovan nämnda kunskaperna inom mekanik och el. Oavsett du ska göra ett analys- eller ett förståelsetest, så måste du repetera dina fysikkunskaper och se till att du har förmågan att applicera dem på specifika situationer.

JobTestPreps övningspaket går igenom samtliga ovan nämnda ämneskunskaper på både analys- och förståelsenivå, vilket ger dig en utmärkt förberedelse inför ditt test.

 

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är anslutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen. JobTestPrep erbjuder övningsmaterial inför lämplighetstester. Samtliga förberedelsematerial tillhandahålls på engelska.

Hittade du inte vad du letade efter?
?
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan och vi kommer snart att kontakta dig.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.