Få jobb hos Volvo - klara testet med våra övningstest - JobTestPrep

Att söka jobb på Volvo AB

Volvo är den mest framgångsrika svenska biltillverkaren i historien. Med en produktlinje som sträcker sig från personbilar till långtradare och ledbussar, har de tagit världen med storm, och deras fordon rullar över hela världen. Volvo letar med ljus och lykta efter nya, skickliga anställda.

Men de ställer höga krav på sökande. Beroende på vilket tjänst eller jobb du söker kan anställningsförfarandet ta olika lång tid. Söker du en tjänst som mellanchef, eller chef, kan anställningsprocessen ta flera månader och du kan komma att kallas till huvudkontoret i Göteborg för intervjuer.

Utöver eventuella test du kan behöva ta för den specifika tjänsten, och de krav den ställer på sökande, så kommer du att behöva ta ett antal allmänna test för att fastställa att du besitter nedanstående förmågor.  

  • Noggrannhet och känsla för detaljer
  • Utmärkt kommunikationsförmåga i tal och skrift
  • Förmåga att hålla flera bollar i luften samtidigt och hålla deadlines
  • Passera ett test

Vilka är Volvos olika test?

Som nämndes ovan kräver Volvo även att arbetssökande tar och får godkänt på Matrigma test, SHL test, eller Korn Ferry test. Fråga Volvo vilket test som gäller för dig. Testet mäter din kognitiva förmåga, eller så kallad flytande intelligens. Du ställs inför ett antal frågor där in förmåga till logiskt tänkande, liksom din förmåga att analysera ny information under tidspress, bedöms.

De är ett test i logiskt tänkande, och din utbildningsbakgrund eller förkunskaper spelar ingen roll alls. Typiska-frågor går ut på att avgöra vilken symbol i en symbolserie som ska fortsätt serien. Du har 40 minuter på dig att slutföra testet, och frågorna blir successivt svårare ju längre fram i testet du kommer.

Intervjuer

Anställningsintervjuerna hos Volvo varierar i längd, antal och svårighetsgrad beroende på vilken tjänst du sökt. Du kan komma att kallas till ett antal olika intervjuer via telefon, Skype eller på plats på kontoret. 

Varför välja JobTestPrep?

Anställningsprocessen hos Volvo kan vara knepig att navigera, och dem olika-tester är minst sagt krävande. Genom att öva ordentligt inför test och intervjuer så ökar du dina chanser väsentligt att landa den anställning du söker. Genom att förbereda dig inför intervjuerna och inte minst genom att bekanta dig med dem olika-testen, så kommer du att känna självförtroende när det väl är dags på riktigt. JobTestPrep erbjuder mängder av övningstest, svarsförklaringar och studiehandledningar som hjälper dig att landa ditt drömjobb på Volvo. Registrera ett konto redan idag och börja öva!


Blir du ombedd att ta ett annat test i samband med en jobbansökan, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är knutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen.