Assessio – arbetspsykologiska test

Ska du ta ett rekryteringstest för Assessio? Vill du öva innan för att ha bäst chans att klara ditt test och jobbet? I fall har du kommit rätt. Vi JobTestPrep erbjuder övningstest för både Matrigma och ett personlighetstest liknande MAP. Se våra exempel nedan och börja öva redan idag 

 

Assessio PrepPack™

Övningstesten, svaren och förklaringarna för Assessio PrepPack™ är på svenska

  • Studieguider
  • Övningar och simulerade Matrigma-test
  • Komplett generiskt Big5 personlighetstest
  • Personlighetsprofilering
  • Facit och svarsförklaringar på svenska

Mobilvänligt PrepPack™ | 24/7

Totalt
Hej! Jag heter Sara och är produktansvarig hos JobTestPrep Sverige. Har du frågor om våra Assessio övningstest får du gärna kontakta mig

Innehåll

Vilka är Assessio?

Assessio är en svenskgrundad testleverantör av arbetspsykologiska test och en digital plattform för rekrytering och företagsutveckling. Företaget har funnits i många år och hjälper rekryterare och andra företagsutvecklare. Sedan 2019 ägs Assessio av det nederländska företaget Main Capital Partners och den svenska delen av Assessio skapar Assessio Group tillsammans med två andra företag.  

Vad erbjuder Assessio?

Assessio erbjuder först och främst arbetspsykologiska test i form av begåvningstest och personlighetstest, allt baserat på modern forskning. Det mest kända begåvningstestet från Assessio är Matrigma, vilket är ett väldigt vanligt test på den svenska arbetstmarknaden, t.ex. hos Adecco. Personlighetstestet MAP är baserat på den kända femfaktormodellen (the Big 5) och används av många svenska företag och myndigheter i deras rekryteringsprocesser. Ofta blir du som kandidat ombedd att göra både Matrigma-testet och MAP personlighetstest.  

Förutom klassisk Matrigma, Adaptive Matrigma och MAP (plus olika typer av test baserade på det klassiska MAP-testet, som MAP-X) säljer Assessio hjälp för teamutveckling, ledarskapsutveckling, de håller webinar och utvecklar en mycket använd digital plattform för rekryterare som heter Ascend. Den används bl.a. av Telia Company Assessio äger även många olika företag och köpte år 2021 People Test Systems som utvecklar People Test Logik (PTL) testet.

 

Vad vi på JobTestPrep erbjuder - öva inför Assessio test

Hos oss på JobTestPrep kan du hitta flera övningstest som förbereder dig inför ditt rekryteringstest med Assessio som plattform. Vi erbjuder en guide, övningar och övningstest för klassisk Matrigma, simulerade Matrigma-test och ett Adaptive Matrigma-liknande test som är nytt i vårt PrepPack™ 

När det gäller MAP erbjuder vi istället för ett specifikt test som bara fokuserar på just Assessios MAP personlighetstest, ett stort, generiskt, nyutvecklat personlighetstest (inklusive mindre single traits test, alltså personlighetsprofilering uppdelad i enskilda kategorier). Vårt övningspaket är, precis som MAP-testet, baserat på femfaktormodellen (the Big 5) och liknar MAP-testet du är ombedd att göra för din rekryteringsprocess på många sätt. Om du övar på vårt personlighetstest kommer du vara mer än väl förberedd inför både MAP och även inför andra personlighetstest på marknaden, då så många följer samma princip.

Här kan du se exempel på våra Assessio övningstest:

Exempel på Matrigma-test

Vilken bild fulländar matrisen?

Klicka på rätt svarsalternativ nedan

Fel

Korrekt!

Fel

Fel

Fel

Fel

Visa förklaring

En Matrigma-matris visar ett rutmönster med 9 rutor där den 9:e rutan, längst ner i högra hörnet är tom. Du måste lista ut mönstret, rörelserna, rotationerna och förändringarna i de andra 8 rutorna för att kunna fullända matrisen.

I det här fallet är svaret svarsalternativ 2.

Varje rad innehåller två uppsättningar streck: vågräta och lodräta.
Figurerna i både den lodräta och den vågräta uppsättningen innehåller antingen ett, två eller tre streck. Vissa av strecken är tunna och vissa är breda. I varje uppsättning (vågrät/lodrät) förekommer de tunna strecken två gånger och de breda en gång. Till exempel innehåller den vågräta uppsättningen streck i den övre raden (från vänster till höger) tre breda streck, ett tunt streck och två tunna streck. Den lodräta uppsättningen innehåller tre tunna streck, ett brett streck och två tunna streck.

På den nedre raden innehåller den lodräta uppsättningen redan en figur med ett tunt streck och en figur med tre tunna streck, så den figur som saknas måste innehålla två breda streck. Den vågräta uppsättningen innehåller en figur med ett tunt streck och en figur med två breda streck, så den figur som saknas måste också innehålla tre tunna streck.

Om du tittar från vänster till höger ser du att på varje rad försvinner en prick från den översta högra delen av mönstret. Alla Matrigma-frågor är inte lika lätta som denna, så det är värt att öva inför ditt test. 

Exempel på fråga från personlighetstest (liknande MAP)

 Varför inte köpa vårt PrepPack™ och börja öva redan nu? Du kommer inte att ångra dig och du kommer klara det verkliga testet galant.