Öva inför personlighetstest för jobb som undersköterska

Söker du jobb som undersköterska? Allt fler kommuner och privata vårdföretag kräver att du gör ett personlighetstest för att få anställning. JobTestPrep erbjuder omfattande övningspaket inför olika personlighetstest. Förbered dig hos oss och öka chanserna att landa just det jobb du vill ha. Registrera ett konto hos oss och börja öva redan idag!

Undersköterska PrepPack™

Test och övningsmaterial är på engelska

  • Simulerade personlighetstest
  • Tidtagna övningstest
  • Inlärningsverktyg, tips och betygsrapporter
  • Databas med hundratals exempelfrågor
  • Unik studieguide till personlighetstest
  • Facit med utförliga svarsförklaringar

Mobilvänligt PrepPack™ | 24/7

 

Totalt
Hej! Jag heter Sara och är produktansvarig hos JobTestPrep Sverige. Har du frågor om personlighetstest för undersköterskor får du gärna kontakta mig

Innehåll

Arbetet som undersköterska

Undersköterska är Sveriges vanligaste yrke och framtidsutsikterna är mycket goda – enligt en prognos så kommer det att saknas 160 000 undersköterskor de närmaste 15 åren. Mer oklart är det vad som räknas som en undersköterska, eftersom yrkestiteln inte är skyddad. Det har förts en diskussion om att legitimera yrket, men än så länge säger socialstyrelsen nej.

Skillnaden mellan undersköterskor och vårdbiträden är därmed inte glasklar, även om vårdbiträden endast arbetar inom hemtjänst och i äldrevården, medan undersköterskor även arbetar inom psykiatrin, på sjukhus och inom akutvård.

Arbetsbeskrivningarna för vårdbiträden och undersköterskor överlappar i hög grad, men undersköterskor utför till skillnad från vårdbiträden även medicinska arbetsuppgifter, som att ge insulin, dela ut läkemedel, sätta sondmatning, lägga om sår, sätta smärtplåster och kateter, och så vidare.

En undersköterska med vidareutbildning kan även assistera vid vissa mer komplicerade undersökningar och behandlingar.

Arbetsgivare

De vanligaste arbetsgivarna för undersköterskor är fortfarande Sveriges län och kommuner, men mängder av privata vårdföretag och bemanningsföretag anställer också undersköterskor. Nedan listar vi de största.

Capio Praktikertjänst Attendo
Humana Ambea Team Olivia
Frösunda Förenade Care Manpower
Randstad Adecco Dedicare
Poolia SJR in Scandinavia Student Consulting AB
Aleris Norlandia Academic Work
NGS Group AB    

Utbilda sig till undersköterska

Titeln undersköterska ges vanligen endast till personer som gått det treåriga Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller Komvux, där du även kan specialisera dig mot psykiatri, sjukvård, och andra inriktningar. Ett antal privata utbildningsföretag erbjuder även de undersköterskeutbildningar. Det finns även ett antal vidareutbildningar för undersköterskor.

Söka jobb som undersköterska

  • Du hittar lediga jobb som undersköterska på arbetsförmedlingens hemsida, på de privata vårdföretagens hemsidor, eller på bemanningsföretagens hemsidor.
  • Skicka in din ansökan online, och bifoga CV och personligt brev. Lista särskilt tidigare erfarenhet av omvårdnadsjobb, liksom vårdutbildningar. Med ökande mångfald har behovet av språkkunskaper i omsorgen ökat, så lista även eventuella relevanta språkkunskaper.
  • Flertalet svenska kommuner och privata vårdgivare kräver numer att sökanden i ett första skede av rekryteringsprocessen gör en personlighetstest online. Du kan därför räkna med att det första som händer efter inskickad ansökan är att du får ett mejl från arbetsgivaren eller rekryteringsföretaget, med en länk till ett eller flera personlighetstest som du ombeds göra online. Du kan läsa mer om personlighetstest här.
  • Passerar du personlighetstestet så följer vanligen en kortare telefonintervju, och är de nöjda så kallas du senare till en längre anställningsintervju på plats hos kommunen, vårdföretaget eller rekryteringsfirman. 

Öva inför personlighetstest

Många anser att det är meningslöst att öva inför personlighetstest. Det stämmer inte. Genom att öva inför personlighetstest så bekantar du dig väl med frågorna, och skapar dig en förståelse för hur test och frågor är utformade. Det innebär att du slipper känna dig stressad vid själva testtillfället, och att du förstår hur testet fungerar, och hur du presenterar dig.

Registrera konto

JobTestPrep har över 30 års erfarenhet av att förbereda arbetssökanden inför olika lämplighetstest som förekommer vid rekryteringar. Vårt övningspaket för personlighetstest erbjuder mängder av övningstest, studieguider, facit och omfattande svarsförklaringar. Genom att öva med oss slipper du stressen vid testtillfället, och kan ta dig an det verkliga testet med självförtroende. Registrera ett konto hos JobTestPrep och börja öva redan idag!


Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb.

Blir du ombedd att ta ett test, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst