Testa din spatiala förmåga

Ska du ta ett test i spatial förmåga? Åtskilliga arbetsgivare kräver att du gör ett sådant test i rekryteringen till tekniska yrken. Hos oss kan du öva online med våra 12 interaktiva övningstest och hundratals övningsfrågor, svarsförklaringar och guider. Registrera ett konto och börja öva redan idag!

Spatial förmåga PrepPack™

Läs mindre

Totalt

Kundtjänst

24/7 Kundtjänst

Återbetalningsgaranti

Återbetalningsgaranti

Säker betalning

Säkra betalningar

Hej! Jag heter Sara och är produktansvarig hos JobTestPrep Sverige. Har du frågor om test i spatial förmåga får du gärna kontakta mig

Innehåll

Test i spatial förmåga

Test i spatial förmåga kallas ibland även test i rumslig förståelse, rymdperception eller rumslig visualisering, och mäter en kandidats förmåga att förstå tvådimensionella ytor och det tredimensionella rummet. Vanliga uppgifter på test i spatial förmåga består i:

  • Organisera 3D-former
  • Hantera kuber
  • Spegelbilder
  • Perspektiv
  • Streckade ytor

Vem måste ta dessa test?

Test i spatial förmåga ges till kandidater som söker positioner som kräver god rumslig förståelse. Det kan handla om tekniska yrken, ingenjörer, arkitekter, piloter eller vissa militära förband.

Olika typer av test

Kombinera ytor.  Fungerar på samma sätt som ett pussel. Du får ett antal sönderbrutna former. Du ska sedan i tanken sätta ihop dem och sedan välja från ett antal alternativ hur den hopsatta formen kommer att se ut.

spatial formaga test

Matcha ihop former. I den här typen av uppgift visas ett antal former, och din uppgift är att para ihop de två som är identiska, och haken är att de kan komma att visas i olika vinklar eller perspektiv. Tidsfaktorn är kritisk vid den här typen av test, eftersom du tävlar mot de övriga kandidaternas tidsresultat.

3D -kuber. I det här testet visas du en ”utvecklad” kub, liksom ett antal ”hopvecklade” kuber, och din uppgift är att avgöra vilken av de hopvecklade kuberna som motsvarar den utvecklade kuben. Kubernas sidor kan vara försedda med siffror eller färger.  Frågan kan även ställas tvärtom, så att du får ett antal utvecklade kuber, och sedan i huvudet måste veckla ihop kuben för att sedan kunna välja vilken av de hela kuberna kommer att bli resultatet.

Spegelbilder. I den här typen av uppgiften får du se en form, och sedan ska du matcha ihop den med dess spegelbild från ett antal svarsalternativ. 

spatial-formaga-test-sample-questions

Två- och tredimensionella föremål. Här presenteras du med ett mönster eller mall för ett 3D-föremål, ibland med hjälp av streckade linjer, och din uppgift är att från ett antal svarsalternativ välja ut vilket 3D-objekt som skulle bli resultatet om du följde mallen.

Kartor. Den här typen av test ges ofta till personer som söker positioner inom blåljusyrken. Vid den här typen av test kommer du att bedömas på din förmåga att använda en kompass, följa anvisningar, hitta din egen position på en karta, och uppskatta skillnaderna mellan körvägar och att ta sig fram till fots.

Symbolserier. I en del test kan även symbolserier ingå. Du visas en serie symboler, på rad eller i ett rutnät, och din uppgift är sedan att identifiera den avslutande eller saknade symbolen från ett antal svarsalternativ.

Börja öva

Vi på JobTestPrep är ensamma om att kunna erbjuda övningspaket för alla sorters rekryteringstest och alla yrken. Genom att öva inför ditt spatiala test med oss så ökar du dina chanser att nå ett gott resultat högst dramatiskt. Registrera ett konto redan idag och börja öva inför drömjobbet!

Blir du ombedd att ta ett annat test i samband med en jobbansökan, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst