Klara PwC Matrigma-rekryteringstest

Börja förbereda dig för en karriär på PwC, PricewaterhouseCoopers, redan idag! JopTestPrep hjälper dig att öva inför det Matrigma-test som krävs för anställning på PwC. Med hjälp av våra övningsprover, facit, poängrapporter och svarsförklaringar kommer du att klara ditt Matrigma-test med glans! Registrera ett konto hos JobTestPrep redan idag!

PwC PrepPack™

Test, övningsmaterial och svarsförklaringar på svenska: 

 • Studieguide
 • Diagnostiskt Matrigma-test för att se din nivå
 • Matris-test med många övningar
 • Övningstest som simulerar Matrigma-testet
 • Svarsförklaringar och lösningstips

Mobilvänligt PrepPack™ | 24/7

 

Totalt
Hej! Jag heter Sara och är produktansvarig hos JobTestPrep Sverige. Har du frågor om PwC Matrigma test får du gärna kontakta mig.

Innehåll

Att förbereda sig inför Matrigma-test och intervjuer på PwC

Ett arbete på PwC är ett rejält kliv uppåt i karriären. Företaget är en gigant i revisions- och finansbranschen, och har i sju år i rad röstats fram som den mest prestigefullas arbetsgivaren inom finans. Rekryteringsprocessen på ett sådant jätteföretag kan dock dra ut på tiden.

Anställningsförfarandet kan ta flera veckor, och kräver att du får godkänt på olika test samt att du går på ett antal intervjuer. Låt oss hjälpa dig träna inför din jobbansökan! JobTestPrep erbjuder mängder av övningstest, intervjuförberedelser, handledningar och mycket mer.

Missa inte chansen att ta del av vårt omfattande bibliotek med anställningsförberedelser och öka dina chanser att få drömjobbet. PwC har höga krav på potentiella anställda, och såväl test som intervjuer är till för att företaget ska kunna försäkra sig om att du besitter talanger såsom:

 • Effektiv kommunikation i tal och skrift liksom hög interpersonell förmåga
 • Hög organisationsförmåga och förmåga till tidshantering

Anställningsprocessen hos PwC

Anställningsprocessen sker i följande steg:

 • Sök en tjänst online. Se till att slipa på ditt CV och skicka även med ett välformulerat följebrev.
 • Ett tekniskt färdighetstest för att fastställa att du kan klara av positionens eventuella tekniska aspekter.
 • Första intervjun som vanligen hålls med din blivande chef.
 • Andra intervjun som vanligen hålls med en partner eller högre beslutsfattare.
 • Slutligen måste du ta ett Matrigma-test.

Vad är ett Matrigma-test?

Matrigma-testet mäter din allmänna intellektuella kapacitet, eller som det ibland kallas, GMA (General Mental Ability). Matrigma-testet mäter bland annat din kognitiva förmåga som ett sätt att skaffa sig en uppfattning om dina möjligheter att lyckas i karriären och att prestera på arbetsplatsen.

Kognitiv förmåga handlar bland annat om en persons talang för problemlösning, logiskt tänkande och förmåga att tillgodogöra sig ny information. Matrigma är ett icke-verbalt test som mäter så kallad flytande intelligens, det vill säga den typ av intelligens som är oberoende av förkunskaper eller erfarenhet.

Detta innebär att Matrigma är det ultimata verktyget för att mäta individuell potential, oavsett en persons sociala eller kulturella bakgrund eller utbildning. Matrigma måste slutföras inom 40 minuter, och frågornas svårighetsgrad ökar ju längre fram i testet du kommer. Du kan läsa mer om Matrigma-test här.

Anställningsintervjuer

I samband med att du söker jobb på PwC så kommer du att kallas till ett antal olika intervjuer. Det finns en del olika typer av intervjuer som varierar i svårighetsgrad. Klicka här för mer information dessa varianter av intervjuer och hur de fungerar.

Registrera konto

JobTestPrep kan drastiskt öka dina chanser att bli anställd hos PwC! Vi erbjuder dig chansen att förbereda dig inför ditt Matrigma- med hjälp av våra övningstester, och erbjuder tips och information inför de olika intervjuer du kan komma att kallas till på PwC. Sist men inte minst erbjuder vi förklaringar till test och svar. Så registrera ett konto redan idag, och börja öva inför test och intervjuer!


Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb.

Blir du ombedd att ta ett test, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst