Öva inför Wonderlic-test

När du söker ett nytt jobb är det inte ovanligt att det krävs att du gör ett eller flera lämplighetstest i samband med anställningsförfarandet. Ett vanligt sådant test i Sverige är Wonderlic testet. Att få höga poäng på det testet är inte det enklaste, men oroa dig inte – det finns hjälp! Vi på JobTestPrep har tagit fram ett övningspaket skräddarsytt för Wonderlic-test. Börja öva redan idag och vässa dina kunskaper!

Wonderlic PrepPack™

Test och övningsmaterial är på engelska:

 • Simulering av Wonderlic–test
 • Diagnostiskt test – lär dig dina styrkor
 • En komplett guide till Wonderlic-test
 • Övningar i logiskt tänkande och språkförståelse
 • Förståelse av grafer och symbolserier
 • Poängrapporter och svarsförklaringar

Mobilvänligt PrepPack™ | 24/7

 

Totalt
Hej! Jag heter Sara och är produktansvarig hos JobTestPrep Sverige. Har du frågor om Wonderlic får du gärna kontakta mig

Innehåll

Wonderlic-test

Wonderlic är ett lämplighetstest som hjälper arbetsgivare och rekryterare att bedöma sökanden till en viss position eller viss tjänst i ett företag eller en organisation. Det gör det enklare att sålla fram lämpliga kandidater under anställningsförfarandet.

Lämplighetstesterna Wonderlic Cognitive Ability Test (som tidigare kallades Wonderlic Personnel Test, eller WPT) och Wonderlic Basic Skills Test (WBST) är mycket vanligt förekommande vid rekrytering. Wonderlic-test används även ofta vid ansökningar till utbildningar av olika slag som ett sätt att ta redan på studentens motivation och förkunskaper.

Så om du söker till en privat utbildning, eller till ett universitet utomlands, så kan du komma att stöta på testen Wonderlic Scholastic Level Exam (SLE), Wonderlic-testet i kognitiv förmåga eller Wonderlic Basic Skills Test (WBST).

JobTestPreps erbjuder ett heltäckande övningspaket, skräddarsytt för dig som ska ta ett Wonderlic-test. Paketet innehåller hundratals frågor av samma typ som du får på Wonderlic tester, fungerande lösningsstrategier och tips och en studieguide till Wonderlic-test, som du kan skriva ut som bok om du vill. Skaffa dig vårt övningspaket för Wonderlic redan idag, och öka dina chanser inför testdagen.

Wonderlic Cognitive Ability Test (Wonderlic Personnel Test  WPT)

Wonderlic-testet i kognitiv förmåga, även känt som WPT-testet, är utan tvivel det populäraste i Wonderlics testutbud. Det används framför allt vid rekryteringar, och är utformat för att bedöma en sökandes inlärningsförmåga, förmåga att anpassa sig till växlande omständigheter, lösa problem och förstå skriftliga anvisningar.

Wonderlic Scholastic Level Exam (Wonderlic SLE)

Wonderlic Scholastic Level Exam (SLE) är en version av WPT-testet som riktar sig till akademiker och studenter. Testet mäter allmän begåvning. Det används av en del privata utbildningar liksom av många universitet utomlands, som en del av antagningsprocessen eller för att bedöma

Wonderlic Basic Skills Tests

Wonderlic Basic Skills Test (WBST) är ett kortare test som bedömer grundläggande språklig och numerisk förmåga, och används vanligen i rekrytering till enklare jobb och positioner.

Förbered dig inför ditt Wonderlic test

Wonderlic-test må verka överväldigande, men när du övat ett tag med våra övningstest för Wonderlic kommer du att koppla av och inse att det går att vässa resultaten med övning. Övningspaketet erbjudet bland annat:

 • Helt och hållet interaktiva frågor online. Ingen nedladdning, ingen e-bok, ingen huvudvärk.
 • Hundratals övningsfrågor för Wonderlic direkt i din webbläsare eller mobil
 • Facit och ingående svarsförklaringar till alla frågor
 • Personanpassade poängrapporter som tydligt visar din poäng liksom vilka områden du behöver öva mer på, samt en analys av frågorna
 • The Complete Wonderlic Study Guide – en heltäckande studieguide till frågorna i Wonderlic-test
 • Tillgång till samtliga Wonderlic PrepPack™ övningspaket i vår databas

Tips inför Wonderlic test

Det finns två aspekter på Wonderlic-test som skapar svårigheter för de flesta: Dels själva frågorna, och dels de ytterst snäva tidsgränserna – beroende på vilket test du ska ta så har du mellan 14 och 25 sekunder på dig för varje fråga. Vi erbjuder åtskilliga tips som hjälper dig att överkomma dessa svårigheter. Videon nedan visar ett sätt att prestera bättre på ett Wonderlic-test.

Wonderlic personlighetstest

Wonderlics personlighetstest bedömer ett större antal personlighetsdrag, vilket hjälper en arbetsgivare att skaffa sig en uppfattning om den sökandes arbetssätt, och om han eller hon är en lämplig kandidat för den utlysta tjänsten.

Wonderlic HAY Aptitude Test

Testbatterier Wonderlic Perceptual Ability hjälper företag att sålla fram kandidater till jobb inom bokföring, datainmatning, kassörskor, ordermottagare och liknande yrken.

Andra Wonderlic test

Wonderlic erbjuder även test som bedömer en sökandes kunskaper i engelska, matematik, liksom förmåga att använda kontorsutrustning och olika datorprogram. Dessa tester används även de i samband med rekryteringar.

NFL Wonderlic Test

Som lite kuriosa kan vi även nämna att WPT-testet även används vid draften till NFL. I februari varje år ta runt 300 amerikanska fotbollsspelare WPT-testet vid draftingeventet NFL Scouting Combine.

Registrera konto

Missa inte chansen att skaffa riktigt höga poäng på ditt Wonderlic-test och landa drömjobbet. Vårt övningspaket innehåller allt du behöver och mer därtill för att öva dig, med övningstest, studieguider och mycket, mycket mer. Registrera dig hos JobTestPrep redan idag!


Blir du ombedd att ta ett annat test i samband med en jobbansökan, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst