Öva inför logik- och personlighetstest för jobb på Securitas

Tänkte du söka jobb på Securitas? Företaget är det största inom säkerhet och bevakning i Sverige, och karriärmöjligheterna är goda. Men mellan dig och en anställning står, utöver CV och intervjuer, ett personlighetstest och färdighetstest från Aon cut-e. Hos oss kan du öva inför personlighetstest och färdighetstest med hjälp av facit, övningstest och poängrapporter. Registrera ett konto och börja öva redan idag!

Securitas PrepPack™

Test och övningsmaterial är på engelska och svenska:

 • Övningstest som simulerar Aon cut-e test scales:
  numerical, eql, verbal, cls, ix, sx, lst, tmt, nav
 • Övningstest som simulerar smartPredict:
  gridChallenge, switchChallenge, digitChallenge
 • Studieguider med förklaringar och lösningmetoder för:
  scales ix, scales sx, gridChallenge, switchChallenge
 • 2 språkkunskapstest på svenska: språkförståelse och ordförråd

Mobilvänligt PrepPack™ | 24/7

 

 

Totalt
Hej! Jag heter Sara och är produktansvarig hos JobTestPrep Sverige. Har du frågor om vårt Securitas test får du gärna kontakta mig

Innehåll

Securitas

Securitas är en multinationell koncern inom säkerhet och bevakning, med huvudkontor i Stockholm och över 286 000 anställda i 50 länder i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Asien och Afrika. Som kuriosa kan nämnas att ikoniska Pinkertons Detektivbyrå sedan 2003 ingår i koncernen.

Svenska Securitas anställer för närvarande 9000 personer, och är med råge Sveriges största bevakningsföretag. När de flesta tänker på Securitas så tänker de förmodligen på väktare som ronderar eller bevakar in- och utpassering, ordningsvakter, och kanske de skyddsvakter som arbetar med skydd av säkerhetsklassade objekt, som exempelvis riksdagen eller hamnanläggningar.

Men Securitas anställer även receptionister, de flygplatskontrollanter som kontrollerar passagerare och bagage, hundförare, larmscentralspersonal, räddningspersonal på våra flygplatser (primärt brandmän), personer som arbetar med personskygg (livvakter), och många andra yrkeskategorier.

Aon cut-e-test för jobb på Securitas

Precis som många andra stora företag numer, så ingår ett personlighetstest i Securitas anställningsförfarande. Securitas använder test från testleverantören Aon Assessment Solutions och detas testserie cut-e- Personlighetstest och andra lämplighetstest blir allt vanligare som verktyg för att sålla ut lämpliga kandidater, och det är inte svårt att förstå: Olika yrken kräver olika förmågor, och ska du arbeta med säkerhet krävs det förstås att du är noggrann, ansvarsfull och punktlig.

Söker du sedan arbete som ronderande nattväktare som kontrollerar företagslarm, så är det kanske inte så viktigt att du är social till exempel, medan det för en ordningsvakt eller receptionist är viktigt att du kan ”ta folk”.

Öva inför personlighetstest

Genom att öva inför personlighetstest så kommer du att veta vad som väntar dig på testdagen, och du kommer att känna dig bekväm i testsituationen. Vårt övningspaket ger dig tillgång till mängder av övningstest som du tar på tid. När du är klar med testet får du en poängrapport där du kan gå igenom frågorna en och en med tillgång till facit och omfattande svarsförklaringar.

Det handlar inte om att försöka fuska. Vad det handlar om är att skapa dig en förståelse för hur testet fungerar, och vilka frågor som mäter vilka egenskaper. På så sätt kan du se till att du svarar på ett konsekvent sätt, och verkligen lyfter fram dig själv som du är i ditt arbetsjag för dina framtida arbetsgivare. Du kan läsa mer om olika sådana test här.

Personlighetstest är obligatoriska för alla blivande Securitas-anställda, men beroende på vilken position du söker kan du komma att behöva ta ett eller flera andra test, såsom olika begåvningstest, språktest eller numeriska test. Du kan läsa mer om de olika Aon cut-e testen här.

Att söka jobb på Securitas

 • Oavsett vilken typ av yrkesroll du söker så börjar din Seuritas-karriär på deras karriärsida, där du hittar alla lediga positioner. Ansök om den tjänst som intresserar dig. Skicka ditt CV och ett personligt brev. Be en kompis korrekturläsa.
 • Glöm inte att nämna eventuellt ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska. I ett mångkulturellt samhälle som Sverige är språkkunskaper alltid meriterande.
 • Verkar ditt CV intressant så kallas du sedan till personlighetstest och intervju. 

Börja öva

JobTestPrep har hjälpt till med jobbsökningsförberedelser i över 20 år, och vi erbjuder mängder av övningspaket för marknadens vanligaste lämplighetstest, liksom skräddarsydda paket för olika yrken och de populäraste arbetsgivarna. Ska du göra ett personlighetstest för anställning på Securitas så unna dig att skaffa dig vårt övningspaket, och öka dina chanser att klara dig igenom anställningsprocessen.


Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb.

Blir du ombedd att ta ett test, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst