Öva inför rekryteringstest och intervjuer för jobb på Handelsbanken

Handelsbanken är Sveriges mest prestigefulla affärsbank och en anställning där innebär ovärderliga erfarenheter, samt chansen att utveckla din kompetens. Men konkurrensen om utlysta tjänster är hård. JobTestPrep hjälper dig att förbereda dig inför Matrigma-test och intervjuer, med hjälp av övningstest, intervjuförberedelser och exempel. Registrera ett konto och börja öva redan idag!

Handelsbanken PrepPack™

Test, övningsmaterial och svarsförklaringar på svenska: 

  • Studieguide
  • Diagnostiskt Matrigma-test för att se din nivå
  • Matris-test med många övningar
  • Övningstest som simulerar Matrigma-testet
  • Svarsförklaringar och lösningstips

Mobilvänligt PrepPack™ | 24/7

Totalt
Hej! Jag heter Sara och är produktansvarig hos JobTestPrep Sverige. Har du frågor om Handelsbanken rekryteringstest får du gärna kontakta mig.

Innehåll

Handelsbanken historia

Handelsbanken slog upp portarna för företag och allmänhet 1871 och har idag verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Nederländerna och Storbritannien. Banken har en omsättning på närmare 42 miljarder kronor och erbjuder finansiella tjänster till företag och privatpersoner. Ca 12 000 personer har klarat Handelsbankens rekryteringsjobb och arbetar just nu hos denna arbetsgivare, en av de största bankerna i Norden.

Söka jobb på Handelsbanken

Gå in på Handelsbankens hemsida och klicka på Menyn ”Om banken” högst upp på sidan, och sedan på ”Jobba hos oss” och till sist på ”Lediga jobb”, så hittar du alla utlysta tjänster.

  1. Skicka in en ansökan online med ett uppdaterat CV och ett personligt brev. Kontrollera att CV och personligt brev inte innehåller några stavfel eller grammatiska misstag. Be någon annan korrekturläsa om du är osäker.
  2. Nästa steg är en telefonintervju med HR-avdelningen. Telefonintervjun är till för att sålla fram de sökanden som ska kallas till en anställningsintervju. Frågorna kommer primärt att fokusera på din kompetens och din arbetslivserfarenhet i enlighet med ditt CV.
  3. Nästa steg i processen går ut på att bedöma din förmåga till logiskt tänkande. Den mest komplicerade delen av denna bedömning är att du måste ta ett Assessio Matrigma-test.
  4. Om du går vidare efter Matrigma-testet så kommer du att kallas till en eller flera intervjuer. Beroende på vilken tjänst du sökt kan det handla om traditionella anställningsintervjuer, gruppintervjuer eller intervjuer med en chefspanel. 

Vad är ett Matrigma-test?

Matrigma är ett test som mäter kognitiv förmåga och logiskt tänkande, liksom kandidatens arbetsförmåga och möjligheter att nå framgång i sin karriär. Kognitiva test mäter en sökandes förmåga till problemlösning, logiskt tänkande och kapacitet för att ta in och analysera ny information, förmågor som är kritiska i många yrken.

Matrigma är ett icke-språkligt test som enkelt kan anpassas till individer från olika kulturell eller utbildningsmässig bakgrund. Matrigma-testet finns i två versioner, ett som ska avslutas inom 12 minuter, och ett längre som du har 40 minuter på dig att slutföra. Du kan läsa mer om Matrigma här.

Börja öva

Handelsbanken är en av de viktigaste finansiella aktörerna i Sverige, och en drömarbetsplats för många. Chanserna att göra karriär och bygga på din kompetens är utmärkta. Men att landa ett jobb på Handelsbanken år inte det enklaste. Maximera dina chanser med hjälp av JobTestPrep. Vi erbjuder övningsprov inför Matrigma-testet liksom övningsmaterial inför intervjuerna. Registrera ett konto hos JobTestPrep och börja öva redan idag!


Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb.

Blir du ombedd att ta ett test, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst