Öva inför IKEA PI Cognitive & Behavioral Assessment PI LI-Test - JobTestPrep

Rekryteringsprocessen på IKEA

Rekryteringsprocessen kräver att du tar testerna i PI Cognitive & Behavioral Assessment och att du deltar i flera intervjuer i någon av företagets 17 varuhus runtom i Sverige.

Dessa tester är utformade för att testa dina grundläggande kunskaper, så som språk, att skriva på tangentbord och kommunikation, så väl som grundläggande matte. Om du tittar närmare på deras jobbannonser, så ser du att det finns ett par färdigheter som alla kandidater förväntas ha:  

  • God kommunikationsförmåga, både skriftligt och muntligt
  • God organisationsförmåga, analytisk, ej rädd för att ta beslut, problemlösare

PI Cognitive & Behavioral Assessment hos IKEA

Det största testet IKEA har är PI-testet. PI, eller The Predictive Index -testet är ett 12 minuter långt test, med 50 frågor. Frågorna fokuserar på 3 specifika ämnen : Numerisk Logik, Verbal Logik och Icke- Verbal Logik. Syftet med -testerna är att mäta dina kognitiva färdigheter eller din kapacitet att lära dig och anpassa dig på en arbetsplats. Förutom PI-testet finns det andra tester som du kan komma att stöta på så som:

IKEA:s Numeriska Test

Syftet med mattetester innan anställning är att testa kandidatens förmåga att på ett korrekt sätt genomföra matematiska uträkningar och förstå data. Din förmåga att förstå och analysera grafer och annan numerisk data är en viktig del i många tjänster. Beroende på den tjänst du sökt kan nivån på de matematiska testerna variera.

IKEA:s Personlighetstest

Organisationer som IKEA som söker folk för tjänster inom försäljning, el- och tele och HR vill få reda på om du har det som krävs för att kunna hantera den stress och de komplexa situationer som kan uppstå inom en viss tjänst. Personlighetstestet har som syfte att ta reda på din attityd gentemot arbetet, kommunikationsförmåga, motivation samt de värderingar som ligger till grund för dina styrkor och din framgång.

Till skillnad från ett personligt möte är det svårare att charma sig igenom personlighetstestet, så det är viktigt att du är väl förberedd. Slutligen, om du är student kan det hända att du blir ombedd att deltaga i IKEA:s Utvärderingsdag. Under den här dagen får du genomgå ett antal utmaningar, inklusive: ett personlighetstest, ett begåvningstest, IKEA:s gruppintervju, en fallstudie och en personlig intervju.

Innan utvärderingsdagen rekommenderas du att titta igenom arbetsbeskrivningen och IKEA:s kärnkompetenser. Den här delen av rekryteringsprocessen är speciellt ämnad för IKEA:s kandidater som för närvarande är studerande.

IKEA:s Intervjustadier

IKEA har flera olika intervjutillfällen som du kommer att behöva ta del av. Antalet och typen av intervjuer beror på vilken typ av tjänst du söker. Klicka här för att ta reda på vilken typ av intervjuer som kan komma att bli aktuella för dig.


Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb.

Blir du ombedd att ta ett test, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är knutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen.