Bli barnskötare med hjälp av våra övningstest

Barnskötare är ett arbete som kräver omtanke, människokännedom och naturligtvis en kärlek till att arbeta med barn. Men när du söker jobb som barnskötare räcker det numer ofta inte med en intervju, det blir allt vanligare att du måste göra ett personlighetstest också. Hos oss på JobTestPrep kan du öva inför ditt test. Vi erbjuder ett komplett övningspaket inför personlighetstest av olika slag. Registrera ett konto och börja öva redan idag!

Barnskötare PrepPack™

Test och övningsmaterial är på engelska

  • Simulerade personlighetstest
  • Tidtagna övningstest
  • Inlärningsverktyg, tips och betygsrapporter
  • Databas med hundratals exempelfrågor
  • Unik studieguide till personlighetstest
  • Facit med utförliga svarsförklaringar

Mobilvänligt PrepPack™ | 24/7

 

Totalt
Hej! Jag heter Sara och är produktansvarig hos JobTestPrep Sverige. Har du frågor om våra test inför att bli barnskötare får du gärna kontakta mig

Innehåll

Arbetet som barnskötare

En barnskötare arbetar sida vid sida med förskollärare inom barnomsorgen på en förskola. Förskoleläraren har ett större ansvar i att leda arbetet, och planera framför allt den pedagogiska verksamheten, medan en barnskötare vanligen mest handhar det rent praktiska i omhändertagande och övrig verksamhet.

Typiska arbetsuppgifter är att läsa böcker med barnen, ha olika rytmikövningar, gå ut och leka i lekparken, servera mat, byta blöjor, rita och måla, göra utflykter och självfallet hålla kontakt med föräldrarna och berätta för dem om verksamheten, hur dagen har varit, om problem uppstått och så vidare. Arbetet kräver en stor dos människokännedom, lekfullhet och tålamod.

Om personlighetstest för barnskötare

Personlighetstest bedömer dina personlighetsdrag, och vanligen används test som bygger på den så kallade femfaktormodellen som bedömer en kandidat inom områdena Öppenhet, samvetsgrannhet, utåtriktning, vänlighet/värme och neuroticism. Den som vill arbeta med barn och deras föräldrar bör förstås ha höga poäng på vänlighet/värme och hyfsat höga på öppenhet och utåtriktning. Du hittar mer information om personlighetstest här.

Öva inför personlighetstest

Många påstår att det inte är någon mening att öva på personlighetstest, eftersom ”det inte finns några rätt eller fel svar”. Men det där är en sanning med modifikation. Det finns visserligen inga rätt eller fel svar, men det finns i högsta grad rätt eller fel svar i förhållande till ett visst yrke.

En slarvig och tidsoptimistisk IT-chef är exempelvis inte optimalt, och en asocial och lättirriterad barnskötare är det inte heller. Men genom att öva med våra övningstest inför ditt personlighetstest så kommer du att få upp ögonen för vilka som är dina styrkor som person, och vilka områden du måste öva upp dig inom.

Och med hjälp av vårt övningspakets svarsförklaringar och studiehandledningar så kommer du att skapa dig en god förståelse av hur testet fungerar, vilket ger dig chansen att framhålla dig på bästa sätt inför din blivande arbetsgivare. I rekryteringen kan du även komma att stöta på andra lämplighetstest. 

Utbilda dig till barnskötare

Tidigare om åren fanns ett yrkesförberedande gymnasieprogram som gav dig examen som barnskötare, men detta har numer tagits bort, och ersatts av Barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet och Komvux. Detta program ger inte en uttalad yrkestitel som barnskötare, men är det program som många arbetsgivare eller bemanningsföretag kräver att du ska ha gått för att få jobba som barnskötare. Utbildningen innehåller såväl teori som praktik via så kallad APU (arbetsplatsförlagd utbildning).

Registrera konto

Om du behöver ta ett personlighetstest i samband med att du söker jobb som barnsköterska så rekommenderar vi verkligen att du registrerar ett konto för vårt övningspaket inför dessa test. Genom att träna med våra övningstest ökar du dina chanser att passera testet och gå vidare i ansökningsprocessen, och till slut landa drömjobbet. Börja öva redan idag och lycka till!


Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb.

Blir du ombedd att ta ett test i samband med en jobbansökan, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst