SEB - Öva på Alva Labs Logic test och personlighetstest för att få jobbet

Hos den 160 år gamla banken S E B (Skandinaviska Enskilda Banken) rekryteras det flitigt för olika positioner. Hos SEB används Alva logiktest och Alvas personlighetstest som underlag för anställning. Hos oss på JobTestPrep Sverige erbjuds ett Alva Labs logic test PrepPack™ och vi ger dig även chansen att öva på vårt stora, generiska personlighetstest som är baserad på femfaktormodellen, precis som Alva Labs personality test.

SEB (Alva Labs) PrepPack™

Alva Labs logiktest med övningar på engelska:

 • En studieguide för Alva Labs logiktest
 • 3 simulerade logiktest
 • Facit och svarsförklaringar

Personlighetstest på svenska:

 • Komplett personlighetstest med resultat och förklaringar
 • Personlighetsprofilering
 • Test baserat på femfaktormodellen

Mobilvänligt PrepPack™ | 24/7

Totalt
Hej! Jag heter Sara och är produktansvarig hos JobTestPrep Sverige. Har du frågor om SEB rekryteringstest får du gärna kontakta mig

Innehåll

Jobba på bank – SEBs rekryteringsprocess

Innovation och entrprenörskap är A och O hos SEB. Jämlikhet är också viktigt, vilket betyder att alla med de korrekta behörigheterna har chansen att söka jobb och att behandlas likvärdigt i anställningsprocessen. Hos SEB finns flera hundra olika karriärsmöjligheter, du kan arbeta med allt från kundsupport till finansiella konsultationer men för att komma dit måste du genomgå rekryteringsprocessen, som ser ut såhär:  

 1. Hitta det jobb du är intresserad av och som du har de rätta behörigheterna för. Annonserna finns på SEBs hemsida och på LinkedIn. 
 2. Skicka in din CV. Om du har de akademiska kunskaperna eller ej är mindre viktigt än hur du presenterar dig och behörighetstesten och personlighetstesten (från Alva Labs) spelar en stor roll I urskiljningsprocessen när din CV har accepterats. 
 3. Relevanta kandidater bjuds in för en första intervju och i vissa fall även för en andra intevju. Vill du lära dig om intervjuer och få tips kan du läsa mer här.  
 4. Är du relevant för tjänsten kan vi ibland genomföra bakgrunds- och säkerhetskontroller, som att be om utdrag från belastningsregistret o.s.v.  
 5. Har du klarat alla steg hittills får du erbjudande om anställning.

Alva Labs Logic Test - övning ger färdighet

Som sagt används behörighetstest för de som är relevanta för jobb på SEB. Logiktestet från Alva består av matriser (ett 3x3 rutmönster) där en symbol/bild saknas. Ditt jobb är att hitta vilken bild som är det korrekta svarsalternativet. Endast ett svar är rätt. Vi erbjuder en guide till Alva Labs logiktest och övningstest med facit och svarsförklaringar. Förklaringarna ges på engelska då testet även är på engelska.  

Såhär ser en fråga ut i vårt Alva Labs logiktest övningstest:

Alva Labs SEB exempel

Välj den bild som fulländar matrisen ovan:

Fel

Korrekt!

Fel

Fel

Fel

Fel

Visa förklaring

På varje rad roterar figuren ett steg medsols och antalet plustecken bredvid huvudfiguren ökar med en. Om man istället tittar på kolumnerna roterar huvudfiguren motsols, men plustecknena ökar ändå. Det korrekta svarsalternativen måste vara det där huvudfiguren pekar uppåt med 5 X under den långa delen av figuren. 

Personlighetstest – baserat på femfaktormodellen

Förutom Alva Labs logiktest krävs det av dig som vill jobba på Skandinavia Enskilda Banken att du tar ett personlighetstest. Detta test kommer från Alva. Vi erbjuder inte det specifika testet från Alva för övning utan ett stort generiskt personlighetstest med ditt SEB PrepPack™ där du kan välja din profil och även göra kortare profileringstest. Du får svarsförklaringar och resultat enligt den profil du väljer. Vårt personlighetstest och Alvas personality test är baserade på samma teori; famfaktormodellen/the Big 5 Model och då vårt test även täcker in mycket fler frågor kommer du därför vara väl förberedd inför rekryteringstestet.

Såhär ser en exempelfråga ut i vårt personlighetstest:

Alva personlighetstest exempel

Exempel på förklaring som du får efter avslutat test:

Förklaringar Alva personlighetstest

Olika karaktärsdrag kräver olika poäng för att ge ett idealiskt betyg. I det här fallet kan betyget 6 tyda på att man är bekymrad som person men betyget är inom den önskade betygsskalan för karaktärsdraget ångest.
*Exemplet på svarsrapporten har ingen relation till exempelfrågan ovan.*

Vill du öva inför dina anställningsprov, köp vårt övningspaket och börja öva redan idag.

Lycka till!