Daniel Wellington – rekryteringsprocess med Alva Labs test

Hos det numera internationella klockmärket Daniel Wellington (DW) används Alva Labs test flitigt för alla kandidater. Alva Labs använder ett komplicerat matristest men även ett personlighetstest baserat femfaktormodellen. Hos oss JobTestPrep Sverige får du tillgång till en guide om Alva Labs test och även tre utförliga matristest, snarlika originalet. Du får även tillgång till övningar för personlighetstestet och profileringLäs mer om Daniel Wellingtons rekryteringsprocess och om vårt Daniel Wellington – Alva Labs Prep Pack™ nedan 

DW (Alva Labs) PrepPack™

Alva Labs logiktest med övningar på engelska:

  • En studieguide för Alva Labs logiktest
  • 3 simulerade logiktest
  • Facit och svarsförklaringar

Personlighetstest på svenska:

  • Komplett personlighetstest med resultat och förklaringar
  • Personlighetsprofilering
  • Test baserat på femfaktormodellen

Mobilvänligt PrepPack™ | 24/7

Totalt
Hej! Jag heter Sara och är produktansvarig hos JobTestPrep Sverige. Har du frågor om Alva test för DW får du gärna kontakta mig

Innehåll

Hur får du jobbet hos Daniel Wellington?

Med ca 900 anställda och konstant växande behöver klockföretaget Daniel Wellington hålla reda på sina kandidater för anställning. Därför är rekryteringsprocessen noga utarbetad, sker i flera steg för att de bästa och mest lämpade kandidaterna skall få jobbet och tar ca 4 veckor.  

Du som person är en viktig pelare i anställningsprocessen. Här ber man inte om personliga brev men det är viktigt att visa vem du är som person, vilka hobbys du har o.s.v. när du har kommit så långt att det är relevant.  

Steg 1. Är du intresserad av ett jobb som annonseras hos DW skickar du in din CV. 

Steg 2. De flesta som skickar in sin CV får återkoppling inom 2 veckor och får du ett test från Alva Labs som innehåller både en ca 15 min lång personlighetsprofilering och ett logiktest som består av 20 frågor, matriser (men med lite annorlunda regler än Raven eller Matrigma) där du behöver hitta den saknade delen för att fullända 3x3 rutmönstret - exakt som våra simulerade övningstest.  

Steg 3. Klarar du testet och verkar lämpad för rollen enligt dina tidigare meriter intervjuar vi dig först över telefon och endast efter det med den anställande managern.  

Steg 4. Gillar din ev. blivande manager dig går du vidare till nästa steg som är en intervju, eller uppgift specifikt relaterad till den roll du söker. Det är som ytterligare ett litet test, men här har du chans att visa dina kunskaper baserade på din erfarenhet och personlighet, snarare än ditt logiska tänkande när det gäller matriser.  

Steg 5. Har du gått såhär långt ger vi dig ibland chansen att träffa dina blivande kollegor och ev. även intervjuas av dem. Vi ber även om referenser och ser allt bra ut är jobbet ditt! 

Hur kan JobTestPrep hjälpa dig att få jobbet?

Vill du ha den bästa chansen att få jobbet måste du ju först klara rekryteringstesten från Alva Labs. Vi på JobTestPrep erbjuder en guide till Alva Labs logiktest och simulerade Alva Labs logic test som du kan öva på. Du får tillgång till detta plus ett stort generiskt personlighetstest, inklusive mindre personlighetsprofileringstest baserade på femfaktormodellen, samma teori som används hos Alva Labs för deras personality test.  

Såhär ser Alva Logics logiktest ut - exempel från våra övningsprov:

Logiktest - DW Alva

Välj det svarsalternativ som fulländar matrisen - endast ett svar är korrekt:

Fel

Fel

Fel

Korrekt!

Fel

Fel

Visa förklaring

I den här frågan ser du en "tårta" med 8 bitar. I de olika tårtbitarna synd figurer - kronor och cirklar. 

Förflyttningarna och förändringarna av kronorna och cirklarnas placering utgör en komplicerat mönster. På varje rad/kolumn kombineras de två första figurerna för att skapa en tredje. När två identiska figurer överlappar varandra ändrar de form och blir den andra typen av figur, alltså blir cirkeln en krona och kronan en cirkel när de överlappar. 

Mönstret följs både från höger till vänster (på raderna) och uppifrån och ner (i kolumnerna). Om vi tittar på den nedre raden från vänster till höger kan vi se att cirklarna har fått behålla de figurer som de föregående cirklarna innehåller, både på raden och i kolumnen. De enda figurerna som överlappar varandra är kronorna i tårtbit nr. 4 från höger (tårtbit nr. 1 är den översta vänstra tårtbiten).
Kronan i tårtbit nr. 4 blir en cirkel. Den saknade bilden visar denna cirkel plus alla figurer som syntes i föregående cirklar. 

Därför är svarsalternativ 4 det korrekta svaret. 

Vårt personlighetstest tar längre tid än 15 minuter att genomföra och designen skiljer sig lite från Alvas personlighetstest men frågeställningen är snarlik och resultaten med förklaringarna som du får från oss kan verkligen hjälpa dig att förstå hur du skall svara för att ha den bästa chansen hos Daniel Wellingtons som arbetsgivare. Vårt Alva logiktest är på engelska (inkl. svarsförklaringarna) medan vårt stora, heltäckande personlighetstest är på svenska.  

Såhär ser ett exempel från vårt övningstest för personlighetstestet ut:

Svarsrapporten ser ut såhär (du kan få fler förklaringar också):

Om du är redo att börja öva och siktar mot stjärnorna, köp vårt Daniel Wellington PrepPack™ med övningar från Alva Labs och kamma hem drömjobbet inom en snar framtid. 

Lycka till!