Vi hjälper dig inför test och intervjuer för jobb på Miele

Miele är en tysk tillverkare av vitvaror och dammsugare, med kontor i Sverige och åtskilliga andra länder. Funderar du på att söka jobb hos Miele Sverige så rekommenderar vi att du förbereder dig inför det Matrigma-test som ingår i anställningsprocessen. Dra nytta av JopTestPreps PrepPacks™ övningspaket, som inkluderar övningstest för Matrigma, studiehandledningar, tips och intervjuförberedelser. Registrera ett konto och börja öva redan idag.

Miele PrepPack™

Test, övningsmaterial och svarsförklaringar på svenska: 

 • Studieguide
 • Diagnostiskt Matrigma-test för att se din nivå
 • Matris-test med många övningar
 • Övningstest som simulerar Matrigma-testet
 • Svarsförklaringar och lösningstips

Mobilvänligt PrepPack™ | 24/7

Totalt
Hej! Jag heter Sara och är produktansvarig hos JobTestPrep Sverige. Har du frågor om Miele rekryteringstest får du gärna kontakta mig.

Innehåll

Att söka jobb på Miele

Anställningsprocessen hos Miele sker i olika etapper som det kan vara bra att ha klart för sig innan du skickar in en ansökan.

 • Ansökan online. Lediga jobb hos Miele Sverige hittar du genom att surfa in på deras hemsida och klicka på menyalternativet Karriär. Ansökan skickar du in online, tillsammans med ett uppdaterat CV och ett personligt brev.
 • Lämplighetstest. Miele ber ofta kandidater att ta ett personlighetstest för att kunna bedöma deras styrkor och svagheter. Det vanligaste sådana testet hos Miele är Assessio Matrigma.
 • Bedömningscenter. Beroende på vilken tjänst du sökt kan du komma att kallas till en bedömningsträff. Vid bedömningsträffen ingår det vanligen gruppövningar med andra kandidater som sökt jobb hos Miele.
 • Personlig intervju. Tar du dig vidare i anställningsprocessen så kommer du att kallas till en eller flera intervjuer. Intervjuerna hos Miele hålls vanligen av fler än en person.

Vad är ett Matrigma-test?

Det test som är vanligast förekommande i Mieles rekryteringsprocess är Assessios Matrigma-test. Matrigma är baserat på Raven Matrices Test och mäter dina mentala förmågor och din kognitiva talang. Provet är icke-verbalt och baserat på matriser med symboler. Din förmåga att identifiera mönster är vad som kommer att avgöra ditt resultat på testet, och ger din framtida arbetsgivare en uppfattning om din inlärnings- och problemlösningsförmåga.

För att hjälpa dig att passera ditt Matrigma-test har vi på JobTestPrep satt ihop ett PrepPack™ med övningstest som simulerar Matrigma-testet, komplett med studiehandledningar, facit med svarsförklaringar och intervjuförberedelser. Så ta chansen att vässa din förmåga och skaffa dig en fördel framför andra kandidater. 

Anställningsintervjuer hos Miele

När du går på en anställningsintervju hos Miele så kommer frågorna vanligen handla om dina tidigare arbetserfarenheter och ditt sätt att jobba. Frågorna nedan är typiska för Miele, och vi föreslår att du förbereder svar på dem.

 • Föredrar du att arbeta ensam eller som en del av en grupp?
 • Varför är du specifikt intresserad av att jobba på Miele?
 • Beskriv dina svagheter och vad du gör för att åtgärda dem?

Att söka jobb, göra tester och gå på anställningsintervjuer kan vara rejält stressigt, inte minst om du har chansen att få anställning hos din drömarbetsgivare. Men det finns ett sätt att minska stressen: förbered dig ordentligt innan. Genom att öva inför Matrigma-test och intervjuer så skaffar du dig en god känsla för vad som väntar, vilket minskar stressen vid det verkliga testet och intervjuerna. Registrera ett konto redan idag och börja öva med JobTestPrep!

Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb.

Blir du ombedd att ta ett test, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst