Spotify - öva till anställningstesten

Musikjätten Spotify är en av de absolut hetaste arbetsgivarna i Sverige, och många utvecklare och andra ser det som ett drömjobb. Men att drömma räcker inte. För att landa ett jobb på Spotify måste du ta dig igenom mängder av intervjuer och rekryteringstester. Hos oss på JobTestPrep hittar du intervjuförberedelser och övningstest som ökar dina chanser att ta dig igenom Spotifys nålsöga. Börja öva med oss idag!

Spotify PrepPack™

Test och övningsmaterial är på engelska:

Övningstest och guider för:

 • Logiks General Intermediate
 • Logiks General Advanced
 • Logiks Verbal Advanced
 • Logiks Numerical Advanced
 • Logiks Abstract Advanced
 • PAPI 3 N test
 • Situational Judgement Tests

Mobilvänligt PrepPack™ | 24/7

Totalt
Hej! Jag heter Sara och är produktansvarig hos JobTestPrep Sverige. Har du frågor om Spotify rekryteringstest får du gärna kontakta mig

Innehåll

Att arbeta på Spotify

Spotify är en svensk koncern som grundades 2008, och idag är de världens största tjänst för strömmad musik. Företaget har huvudkontor i London och Stockholm, och till dags dato har företaget fler än 150 miljoner abonnenter, varav 70 miljoner betalande.

Företaget har globalt fler än 1600 anställda, och anställer allt från musiker till ingenjörer och programvaruutvecklare. Företaget startades tillsammans med några av de största skivbolagen som ett sätt att lösa problemen med fildelning, som vid den tiden ätit sig in i skivbolagens vinstmarginaler.

Söka jobb på Spotify

Lediga jobb hittar du på Sptifys hemsida, och det är även därifrån du skickar in din ansökan.

 • Du skickar in ditt CV tillsammans med ett personligt brev. Om du passerar genomgången av CV så tillskickas du vanligen ett Cubiks-test som du gör online. Du kan läsa mer om Cubiks-test här.
 • Passerar du rekryteringstestet så väntar en första kort intervju via telefon eller Skype. Denna intervju kommer att gå in på löneförväntningar, intressen, möjlighet att flytta och andra sådana uppgifter.
 • Näst steg består av ännu en intervju över videochatt, som fokuserar på tekniska frågor, som minneshantering och algoritmer. Den här intervjun siktar även på att utröna dina drivkrafter och din motivation.
 • Slutligen väntar, beroende på vilken position du sökt, mellan två och fem intervjuer, där du kan behöva lösa olika typer av programmeringsproblem, göra inkorgsövningar, och så vidare. 

Öva inför lämplighetstest

Utöver Cubiks-test så kan du beroende på vilken position du söker, även komma att behöva göra ett numeriskt test, ett språkfärdighetstest eller ett kognitivt test. Att öva inför olika test förbättrar väsentligt dina chanser att klara dem med glans. Dels får du chansen att fräscha upp dina kunskaper, dels får du möjlighet att bekanta dig med testformatet vilket ökar ditt självförtroende och gör att du kan ta själva testet på ett avslappnat sätt. 

Börja öva

JobTestPrep är den enda svenska webbplatsen som erbjuder övningstest för alla stora tester och alla yrken. Vi erbjuder mängder av övningspaket och intervjuförberedelser som hjälper kandidater att lyckas ta sig fram i rekryteringsprocessen, vare sig du vill bli polis, tågförare eller åklagare. Söker du jobb på Spotify så kommer du garanterat att behöva ta ett antal test, liksom gå på ett stort antal intervjuer. Så missa inte chansen att öva med oss och öka chanserna att landa jobbet på Spotify!

Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb.

Blir du ombedd att ta ett test, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst