Personlighetstest för dig som vill bli advokat

Har du just tagit juristexamen och hoppas på att bli advokat? Utöver de akademiska meriterna krävs ofta ett personlighetstest för att få anställning som biträdande jurist på en advokatbyrå, vilket är det första steget mot det hägrande målet. Hos oss kan du träna inför personlighetstest och andra lämplighetstest med hjälp av våra övningstest, facit och omfattande svarsförklaringar. Registrera ett konto och börja öva redan idag!

Advokat PrepPack™

Test och övningsmaterial är på engelska

  • Simulerade personlighetstest
  • Tidtagna övningstest
  • Inlärningsverktyg, tips och betygsrapporter
  • Databas med hundratals exempelfrågor
  • Unik studieguide till personlighetstest
  • Facit med utförliga svarsförklaringar

Mobilvänligt PrepPack™ | 24/7

 

Totalt
Hej! Jag heter Sara och är produktansvarig hos JobTestPrep Sverige. Har du frågor om våra advokattest får du gärna kontakta mig

Innehåll

Advokat

En advokat i Sverige kan arbeta med en mängd olika ting. De flesta förknippar yrket med att försvara en klient vid en rättegång, men advokater arbetar med en mängd olika uppgifter, inte minst i samband med affärsjuridik, såsom kontraktsskrivningar vid företagsuppköp, fusioner eller nyemissioner av aktier.

För att ha rätt att kalla sig advokat måste du ha en juristexamen, minst tre års yrkesverksamhet som jurist samt vara medlem av advokatsamfundet, inför vilket du måste avlägga en muntlig examen för inträde. Advokater arbetar vanligen på en mindre eller större advokatbyrå, men kan även ha anställning på en myndighet eller större företag. Åtskilliga advokater går vidare till att bli chefer inom företag eller förvaltning,

Lämplighetstest för advokater

Det finns i Sverige inga obligatoriska lämplighetstest för advokater. Däremot kräver många myndigheter och större byråer att du tar ett eller flera av nedanstående test i samband med rekryteringen.

  • Personlighetstest. Detta är den avgjort vanligaste typen av test som du som jurist kommer att stöta på på arbetsmarknaden. Personlighetstest finns i en mängd olika varianter, och söker bedöma allt ifrån generella personlighetsdrag till ledarskapsförmåga och kommunikationsstil. Ytterligare andra personlighetstest bedömer din förmåga att hantera vanliga konflikter på en arbetsplats. Du kan läsa mer om personlighetstest här.
  • Begåvningstest. Begåvningstest påminner i hög grad om det intelligenstest som du tog om du någonsin mönstrade. Dessa test finns i ett antal utföranden. Det vanligaste testet på den svenska marknaden är det så kallade Matrigma-testet som utformats av det svenska rekryteringsföretaget Assessio. Detta test är icke-verbalt och går ut på att du som kandidat ska identifiera mönster och bland ett antal svarsalternativ hitta den saknade symbolen i en symbolserie, presenterad i ett rutnät. Du kan läsa mer om Matrigma-testet här.
  • Numeriska test. Dessa test bedömer en kandidats förmåga att hantera matematiska problem. De enklaste varianterna mäter grundläggande räkneförmåga, såsom de fyra räknesätten, procenträkning och bråk, medan de mest avancerade testen kräver förmågan att utföra komplicerade beräkningar och dra slutsatser från stora mängder numerisk information. Du hittar mer information om numeriska test i den här artikeln.
  • Microsoft Office-test. MS Office har på gott och ont blivit själva stommen i flertalet företags digitala flöde. I och med det har grundläggande kunskap i dessa programvarors funktion blivit en förutsättning för att kunna utföra ett kontorsjobb. Det finns åtskilliga test som bedömer en kandidats förmåga att hantera programpaketet, varav IBM-ägda Kenexas testpaket är det mest vanligen förekommande. Du kan läsa mer om Kenexa här.

Registrera konto

Vi på JobTestPrep har över 25 års erfarenhet av att hjälpa kandidater öva inför olika typer av rekryteringsrest. Genom att förbereda dig med våra interaktiva övningstest online öka du dina chanser att prestera väl på testdagen, och landa den åtråvärda tjänsten. Så gör dig själv en tjänst: Registrera ett konto och ta hjälp av våra övningstest, facit och omfattande svarsförklaringar, och öka dina chanser att landa drömjobbet.


Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb.

Blir du ombedd att ta ett test, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst