Abstrakt tänkande: Testexempel och övningsfrågor - JobTestPrep
You are logged in as customer LOG OUT

Test i abstrakt tänkande

 

Abstrakta  resonemangstester kräver förmåga att dra slutsatser baserat på information som tillhandahålls i form av symboler eller matriser. På dessa tester ombeds du att identifiera ett saknat objekt eller diagram som fullbordar ett visst logikmönster.

Enkelt uttryckt används ett test i abstrakt änkande för att bedöma förmågan att förstå och analysera visuell information genom mönsterigenkänning, såväl som ens förmåga att generera hypoteser, ändra spår och kritiskt utvärdera.

Genom att använda former och bilder för att visa specifika logikmönster och / eller processer kan dessa test mäta allmän intelligens, abstrakt tänkande och hur väl du kan lösa problem.

Dessa test syftar till att minimera kulturella och pedagogiska beroenden för att ge en objektiv indikation på intellektuell potential.

Vem använder abstrakt resonemangstest?

Även om abstrakta resonemangstest administreras i flera olika format och består av olika frågestyper, är syftet med varje abstrakt resoneringstest detsamma, och ber kandidaterna visa sina färdigheter i att lösa och förutsäga de saknade delarna av olika mönster och problem .

Dessa är några av de viktigaste abstrakta resonemangbedömningarna och förläggarna:

CEB-SHL, Kenexa, Pearson, och Saville 


Blir du ombedd att ta ett annat test i samband med en jobbansökan, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst

 

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är knutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen.
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.