Abstrakt tänkande: Testexempel och övningsfrågor - JobTestPrep
You are logged in as customer LOG OUT

Test i abstrakt tänkande

 

Abstrakta  resonemangstester kräver förmåga att dra  slutsatser baserat på information som tillhandahålls i form av symboler eller matriser. På dessa tester ombeds du att identifiera ett saknat objekt eller diagram som fullbordar ett visst logikmönster.

Enkelt uttryckt används ett abstrakt änkande test för att bedöma ens förmåga att förstå och analysera visuell information genom mönsterigenkänning, såväl som ens förmåga att generera hypoteser, ändra spår och kritiskt utvärdera.

Genom att använda former och bilder för att visa specifika logikmönster och / eller processer kan dessa test mäta allmän intelligens, abstrakt tänkande och hur väl du kan lösa problem.

Dessa test syftar till att minimera kulturella och pedagogiska beroenden för att ge en objektiv indikation på intellektuell potential.

Vem använder abstrakt resonemangstest?

Även om abstrakta resonemangstest administreras i flera olika format och består av olika frågestyper, är syftet med varje abstrakt resoneringstest detsamma, och ber kandidaterna visa sina färdigheter i att lösa och förutsäga de saknade delarna av olika mönster och problem .

Dessa är några av de viktigaste abstrakta resonemangbedömningarna och förläggarna:

CEB-SHL, Kenexa, Pearson, och Saville 

Hjälp: Vi sammanställt FAQ sidor (på engelska) med de vanligaste frågorna och svar. Hittar du inte svaret på din fråga, vänligen kontakta vår Kundtjänst.

Betalning - Teknisk support - Komma igång - Kundtjänst

None of the trademark holders are affiliated with JobTestPrep or this website.
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan och vi kommer snart att kontakta dig.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.