Öva inför CEB SHL-test och anställningsintervju på Nordea - JobTestPrep
You are logged in as customer LOG OUT

testförberedelser för Nordea CEB SHL-test online

Drömmer du om en karriär på Nordea? Du kanske redan sökt en tjänst där, eller rent av blivit kallad till en intervju? Då är det hög tid att du börjar förbereda dig så att du får ditt drömjobb och kan starta nästa kapitel i karriären. Nordea kan komma att kräva att kandidater ett antal olika test som en del av anställningsprocessen, med du kommer garanterat att behöva ta CEB SHL-testen i numerisk och språklig förmåga. Anställningsprocessen hos Nordea:

  1. Skicka in en online-ansökan för den tjänst som intresserar dig.
  2. Anställningsintervju. Vanligen måste du gå på en eller två intervjuer med chefer och/eller personal från HR-avdelningen. Avsikten med intervjun är att bedöma hur väl du kommer att passa in i din framtida arbetsgrupp, liksom med Nordeas företagskultur. Samt naturligtvis om du har de kvalifikationer som krävs. Du måste vara beredd att besvara frågor om dina styrkor och svagheter, dina framtidsplaner och självklart även frågor om hur väl din kompetensprofil matchar positionens kravspecifikation.
  3. Arbetsrelaterade test. För vissa positioner kan det krävas att du gör ett arbetsrelaterat test, exempelvis ett färdighetstest eller ett personlighetstest. Dessa test är avsedda att bedöma din lämplighet för den tjänst du sökt. Du får alltid feedback på dina testresultat, och testen administreras av kvalificerade HR-personer.

Vad är ett SHL-test?

När du söker en tjänst hos Nordea måste du dessutom alltid ta ett CEB SHL-test som en del av anställningsförfarandet. Testet mäter din förmåga på olika nivåer, och genom att gå igenom ditt resultat och jämföra dem med frågorna får du en uppfattning om du har de nödiga kvalifikationerna för att arbeta på Nordea.

Testet består av två delar, ett numeriskt test och ett språkförståelsetest. Det numeriska testet ska slutföras på 25 minuter, och består av 18 frågor som du ska besvara. Testet innehåller olika typer av frågor, från tabeller och grafer till matematiska problem. Du kommer även få flervalsfrågor där du ska räkna på bråk, relationstal, procent och konverteringar. 

Språkförståelsetestet består av 30 frågor som ska besvaras på 20 minuter. På testet får du en kort text att läsa och analysera. Frågan består sedan av ett påstående, och din uppgift är att bedöma om det är sant eller falskt, eller om texten inte innehåller tillräcklig information för att avgöra det. Sammantaget har de två testen en tidsgräns på 45 minuter, men betänk att du även behöver tid till att läsa anvisningarna.

Anställningsintervjuer

Rekryteringsprocessen hos Nordea innebär att du måste gå på ett delta i ett antal intervjuer. Beroende på vilken tjänst du söker finns ett antal olika typer av intervjuer av varierande svårighetsgrad. Klicka här för mer information om de olika typerna av intervjuer och vad du ska tänka på.

Varför välja JobTestPrep?  

Vi ger dig snabb och enkel tillgång till hundratals övningstest online. Vi erbjuder över 560 frågor spridda på 15 olika test. Du får tillgång till uppdaterade frågor som hjälper dig att förbereda dig för det riktiga testet, tillsammans med grundliga svarsgenomgångar och förklaringar av olika strategier för att lösa frågorna. 

Övningspaketen är omfattande och hjälper dig att klara test på olika nivåer, från vanliga arbeten till chefsposter på mellan- eller beslutsfattarnivå. Vi har kort sagt satt ihop ett unikt online-verktyg som hjälper dig att lyckas med alla sorters psykometriska test, färdighetsprov och bedömningar.

Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb.

Blir du ombedd att ta ett test, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är knutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen.
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.