Sök jobb på Skanska och klara deras rekryteringstest - JobTestPrep
You are logged in as customer LOG OUT

Skanska

Skanska drog igång redan 1887 som Skånska Cementgjuteriet, och var pionjärer inom användningen av cementprodukter inom byggnad och anläggning i Sverige. Bland annat gjöt de grunden för Operahuset och regeringskansliet Rosenbad i Stockholm. På 50-talet revolutionerade de byggandet genom att införa en byggnadsteknik med prefabricerade betongblock, som senare skulle möjliggöra det så kallade Miljonprogrammet.

Idag är Skanska en global koncern med över 40 000 anställda, varav drygt 9000 i Sverige, där bolaget fortfarande har sitt huvudkontor. Bland deras mer uppmärksammade projekt de senaste åren märks renoveringen av Nationalmuseum liksom byggandet av nya Slussen i huvudstaden Stockholm.

Söka jobb på Skanska

Online bedömningar

Onlinebedömningar kan vara skrämmande. Tveka inte att kontakta oss (skanska) om du har några bekymmer eller känner att det kan vara något som hindrar dig från att prestera på ditt bästa.

lärlingar Kandidater och praktikanter

Bedömning av situationen: Du kommer att läsa scenarier och låta oss veta hur du kan svara på dem.

Psykometriska bedömningar:

Du kommer att genomföra numeriska, muntliga eller logiska bedömningar beroende på jobbet du ansöker om.

Telefonintervju

Vi kommer att ställa dig några motiverande och kompetensbaserade frågor. Det varar vanligtvis cirka 15 minuter.

Utvärderingscentrum

Du kommer att bli inbjuden till ett av våra kontor där du kommer att genomföra tre olika aktiviteter. Alla inkluderar en gruppövning, individuell eller grupp övning och en intervju.

Feedback och erbjudande

Vi berättar om resultatet och ger dig feedback efter din bedömningscenter.

Personlighetstest

Öva inför test för jobb på Skanska

Personlighetstest är i det närmaste obligatoriska vid rekrytering av chefer numer. Personlighetstest kallas ibland för personlighetsformulär, möjligen för att det låter lite ofarligare. Poängen med dessa test är att avgöra vilken typ av person du är, så att din blivande arbetsgivare får en uppfattning om hur du kommer att fungera på arbetsplatsen, som ledare, hur du hanterar konflikter, löser problem och så vidare.

Genom att öva inför dessa test skaffar du dig en klar uppfattning om hur de fungerar och vilka frågor som mäter vilka egenskaper. Detta göra att du kan framställa dig själv på bästa möjliga sätt. Du hittar mer information om personlighetstest här.

Andra lämplighetstest

Beroende på vilken typ av jobb du söker kan du även behöva ta ett eller flera andra färdigetstest enligt nedan. Skulle du stöta på ett test vi inte tar upp så kontakta oss för hjälp.

  • Numeriska test finns på en mängd olika nivåer, och mäter allt från grundläggande räkneförmåga till förmågan att läsa och förstå diagram eller göra komplicerade beräkningar i flera steg utifrån givna data. Här hittar du mer information om dessa test.
  • Inom byggbranschen är även test i spatial förmåga vanligt förekommande. Dessa test mäter din intuitiva förmåga att förstå ytor och tredimensionella objekt och hur dess förhåller sig till en tänkt fysisk verklighet. Test i el och mekanik kan även dessa vara relevanta. Dessa test mäter grundläggande förståelse i ellära liksom för grundläggande mekaniska principer såsom hävstänger eller block och taljor.
  • För en del chefspositioner kan du även behöva ta ett test i logisk förståelse eller kognitiv förmåga. Det populäraste testet på den svenska marknaden i kognitiv förmåga är det så kallade Matrigma-testet, men det finns även åtskilliga andra test på marknaden. Du kan läsa mer i vår artikel om kognitiva test.

Börja öva

JobTestPrep har över 20 års erfarenhet av att förbereda kandidater inför rekryteringsprocesser, och numer ligger samtliga våra övningstest, facit med utförliga svarsförklaringar, studioguider och övrigt material online. Våra övningstest är interaktiva och du börjar med att ta dem på tid som i det riktiga testet. När du sedan är klar med testet får du en poängrapport, där du kan gå igenom frågorna steg för steg med tillgång till facit och svarsförklaringar. Vårt allt-i-ett-paket ger dig tillgång till samtliga våra övningspaket i tre månader, men du kan även registrera dig för ett enstaka testpaket. Registrera ett konto och börja öva redan idag!

Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb.

Blir du ombedd att ta ett test, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är knutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen.
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.