You are logged in as customer LOG OUT

Skanska

Skanska drog igång redan 1887 som Skånska Cementgjuteriet, och var pionjärer inom användningen av cementprodukter inom byggnad och anläggning i Sverige. Bland annat gjöt de grunden för Operahuset och regeringskansliet Rosenbad i Stockholm. På 50-talet revolutionerade de byggandet genom att införa en byggnadsteknik med prefabricerade betongblock, som senare skulle möjliggöra det så kallade Miljonprogrammet.

Idag är Skanska en global koncern med över 40 000 anställda, varav drygt 9000 i Sverige, där bolaget fortfarande har sitt huvudkontor. Bland deras mer uppmärksammade projekt de senaste åren märks renoveringen av Nationalmuseum liksom byggandet av nya Slussen i huvudstaden Stockholm.

Söka jobb på Skanska

  • Skanska är en jätteorganisation som anställer allt från ekonomer till snickare, betongare och andra byggnadsarbetare. Självfallet söker de även personer till ledande ställningar, såsom ingenjörer, projektledare och många andra. I grunden söker du dock jobb enligt nedan.
  • Lediga arbeten hittar du enklast på Skanskas hemsida under Karriär, där samtliga utlysta positioner listas, från snickare till högre chefsposter. Registrera en profil och läs upp CV och personligt brev, och motivera gärna varför just den specifika positionen intresserar dig. Skanska läser sedan samtliga inkomna ansökningar och sållar ut de som verkar intressanta.
  • Om du verkar intressant så kommer Skanska att boka tid med dig för en telefonintervju. Det kan handla om en kortare avstämning med dig om innehållet i ditt CV, men det kan även handla om ett lite längre samtal med fokus på tidigare arbetserfarenheter, beroende på vilken typ av tjänst du sökt.
  • Nästa steg är att du kallas till en traditionell intervju, vanligen med din potentiellt blivande chef, men personer på HR-avdelningen kan även de komma att närvara. Beroende på vilken position du sökt kan denna intervju komma att följas upp av en eller flera andra, av olika typer. Mer information om vilka sorters intervjuer du kan komma att stöta på hittar du här.
  • Om du söker en ledande position ingår även ett personlighetstest i anställningsförfarandet, liksom i en del fall även andra typer av lämplighetstest. Dessa kan komma att administreras antingen i den inledande sållningsprocessen, eller som ett komplement till intervjuer och referenstagning. Mer om dessa test nedan.

 

Öva inför test för jobb på Skanska

Personlighetstest

Personlighetstest är i det närmaste obligatoriska vid rekrytering av chefer numer. Personlighetstest kallas ibland för personlighetsformulär, möjligen för att det låter lite ofarligare. Poängen med dessa test är att avgöra vilken typ av person du är, så att din blivande arbetsgivare får en uppfattning om hur du kommer att fungera på arbetsplatsen, som ledare, hur du hanterar konflikter, löser problem och så vidare.

Genom att öva inför dessa test skaffar du dig en klar uppfattning om hur de fungerar och vilka frågor som mäter vilka egenskaper. Detta göra att du kan framställa dig själv på bästa möjliga sätt. Du hittar mer information om personlighetstest här.

Andra lämplighetstest

Beroende på vilken typ av jobb du söker kan du även behöva ta ett eller flera andra färdigetstest enligt nedan. Skulle du stöta på ett test vi inte tar upp så kontakta oss för hjälp.

  • Numeriska test finns på en mängd olika nivåer, och mäter allt från grundläggande räkneförmåga till förmågan att läsa och förstå diagram eller göra komplicerade beräkningar i flera steg utifrån givna data. Här hittar du mer information om dessa test.
  • Inom byggbranschen är även test i spatial förmåga vanligt förekommande. Dessa test mäter din intuitiva förmåga att förstå ytor och tredimensionella objekt och hur dess förhåller sig till en tänkt fysisk verklighet. Test i el och mekanik kan även dessa vara relevanta. Dessa test mäter grundläggande förståelse i ellära liksom för grundläggande mekaniska principer såsom hävstänger eller block och taljor.
  • För en del chefspositioner kan du även behöva ta ett test i logisk förståelse eller kognitiv förmåga. Det populäraste testet på den svenska marknaden i kognitiv förmåga är det så kallade Matrigma-testet, men det finns även åtskilliga andra test på marknaden. Du kan läsa mer i vår artikel om kognitiva test.

Registrera konto

JobTestPrep har över 20 års erfarenhet av att förbereda kandidater inför rekryteringsprocesser, och numer ligger samtliga våra övningstest, facit med utförliga svarsförklaringar, studioguider och övrigt material online. Våra övningstest är interaktiva, och du kan ta dem på tid, eller i steg-för-steg-läge. Vårt allt-i-ett-paket ger dig tillgång till samtliga våra övningspaket i sex månader, men du kan även registrera dig för ett enstaka testpaket. Registrera ett konto och börja öva redan idag!

Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb.

Blir du ombedd att ta ett test, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov.

Vi har sammanställt FAQ sidor (på engelska) med dem vanligaste frågorna och svar.

Hittar du inte svaret på din fråga, vänligen kontakta vår Kundtjänst.

Betalning - Teknisk support - Komma igång - Kundtjänst

 

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är anslutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen. JobTestPrep erbjuder övningsmaterial inför lämplighetstester. Samtliga förberedelsematerial tillhandahålls på engelska.

Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan och vi kommer snart att kontakta dig.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.