Öva inför Matrigma-test för anställning på Tobii - JobTestPrep
You are logged in as customer LOG OUT

Att förbereda sig inför Matrigma-test

Tobii har sitt huvudkontor i Danderyd, och är världsledande inom eyetracking-teknik, som låter en dator eller annan hårdvara veta var på en skärm du tittar. Det är ett spjutspetsföretag av den typ som mängder av utvecklare och andra drömmer om att jobba på. Att landa ett jobb där är inte det enklaste dock, och företaget får in mängder av ansökningar för varje utlyst tjänst.

Det obligatoriska Matrigma-testet kan även det erbjuda en hel del svårigheter för den som inte förberett sig. Så se till att öka dina chanser genom att registrera dig hos oss på JobTestPrep! Med hjälp av våra övningsprov, exempelfrågor och utförliga svarsförklaringar får du chansen att öva ordentligt inför Matrigma-test och intervjuer.

Söka jobb på Tobii

Under anställningsprocessen måste du bevisa ditt tekniska kunnande och din interpersonella förmåga. Tobii kommer att låta dig göra vissa test och kalla dig till en eller flera intervjuer. Utöver specifika fackkunskaper som varierar mellan olika positioner, så framgår det av Tobiis arbetsplatsannonser att nedanstående egenskaper krävs från samtliga anställda.

  • God ledarskapsförmåga
  • Förmåga att arbeta i en miljö med högt tempo
  • God talad och skriven engelska

Vad är ett Matrigma-test?

I anställningsförfarandet på Tobii ingår ett obligatoriskt Matrigma-test. Testet mäter din kognitiva förmåga, vilket innebär din förmåga att tänka logiskt, din förmåga till problemlösning och din förmåga att snabbt ta till dig och analysera ny information.

Matrigma är inte språkbaserat och kräver ingen förkunskap eller erfarenhet, vilket gör testet till det perfekta verktyget för att mäta en sökandes begåvning, oavsett utbildningsbakgrund eller kulturell eller social bakgrund. Du har 40 minuter på dig att slutföra testet, och svårighetsgraden på frågorna ökar succesivt. Klicka här för mer information om Matrigma-test.

Anställningsintervjuer

Svårighetgraden och längden på de intervjuer du kommer att delta i varierar beroende på vilken tjänst du sökt hos Tobii. Du kan ombedjas att delta i flera olika typer av intervjuer, via telefon, Skype eller en traditionell anställningsintervju på plats. Mer information om olika intervjutyper och tips om vad du ska tänka på hittar du här.

  • "Först kontaktades jag per telefon för några korta frågor. Sedan hade vi två möten och två tester slutförda. Det ena var ett personlighetstest och det andra ett IQ-test".
  • "Jag hade revlig intervju med HR och teamchef över skype. Bara enkla frågor om mig själv. Några frågor om min tidigare erfarenhet. Inte för många tekniska grejer. I allmänhet gillade jag det, men tyvärr var det inte framgångsrikt för mig".

Registrera konto

Anställningsprocessen hos Tobii kan vara krävande, och att få ett godkänt resultat på Matrigma-testet är inte det enklaste. Även intervjuerna kan erbjuda en del svårigheter. Men varför oroa dig i onödan, när du kan öva i förväg? Genom att öva inför testet bekantar du dig med dess format och lär dig att hantera stressen när du väl sitter på det riktiga provet. Så registrera ett konto hos JobTetsPrep. Vi erbjuder mängder av övningstest inför Matrigma, liksom exempel, svarsförklaringar och mycket mer. Dra nytta av vårt utförliga övningsmaterial och öka dina chanser att landa ditt drömjobb!


Utöver ovan nämnda test kan ett antal andra typer av test förekomma när du söker jobb.

Blir du ombedd att ta ett test, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa övningspaketet för dina behov: Kundtjänst

De testföretag och andra varumärken som nämns på denna sida ägs av respektive varumärkesinnehavare. Ingen av varumärkesinnehavarna är knutna till JobTestPrep eller den här webbplatsen.
Behöver du hjälp frågetecken
minimera stäng
Behöver du hjälp frågetecken
Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande har skickats. Vi kontaktar dig inom kort.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Försök igen om ett par minuter.